Спечелилата овациите на критиката симулационна игра на Electronic Arts The SimsTM 3 се разработва във версия за PlayStation® 3, Xbox 360®, WiiTM и Nintendo DSTM, които ще бъдат пуснати на пазара тази есен.

Милиони приветстваха старта на The Sims 3 за PC/Mac миналото лято, което допринесе заглавието да бъде обявено за най-добре продаваната игра за компютър през 2009 г. Революционната поредица

В новата част за конзоли и преносими устройства, играчите ще могат да създават симове с уникални характери, да изпълняват техните желания... или не и да контролират живота им в квартала.

В допълнение, съвсем новите елементи правят още по-лесна намесата в живота им чрез отключването на върховните "Karma Powers" за незабавен контрол и изпробването им върху героите.

Играчите могат да помогнат на своя сим да му „излезе късмета", да го благословят с „моментна красота" или да бъдат лоши и да го прокълнат с "голям гаф". Но също така трябва да използват тези сили мъдро - може да получат неочаквани резултати и кармата да се обърне срещу тях.

Богатият, увлекателен геймплей е снабден с плавна, интегрирана система за обмен за PlayStation 3 и Xbox 360 платформите, което означава, че геймърите ще бъдат по-свързани от всякога докато проектират, строят и споделят своите творения и че ще могат да си изтеглят съдържание от други играчи по целия свят без изобщо да излизат от играта.

Изправяйки се пред краткосрочни и дългосрочни предизвикателства, играчите ще жънат награди и трофеи и могат дори да споделят постиженията си като се свържат чрез Facebook.

Само в Wii версията геймърите ще могат да се забавляват в цял нов крайбрежен град с уникални жители, облик, кариери и мечти.

Във версията за Nintendo DS пък играчите могат да използват стилуса, за да строят домовете на своите симове с инструменти, да рисуват стени и етажи, както и да преобразят всичко по свой вкус като например предметите за декорация, тъканите и други.

За първи път Nintendo DS геймърите могат да се забавляват с пълна симулация на човешки живот докато направляват своите симове в изпълнението на задачи, което ще отваря допълнителни предмети, нови сгради и други.

The Sims 3 за PlayStation 3, Xbox 360, Wii и Nintendo DS се разработва от The Sims Studio и все още няма рейтинг. Играта е достъпна и във версия за PC, Mac, iPhone, iPod touch и мобилни устройства.