Гейм издателството Midway Games, което е най-известно с поредицата игри Mortal Kombat, подаде в съда на щата Делауер заявление за банкрут. Ръководителите на дружеството разчитат, че тази стъпка ще им даде допълнително време да реорганизират бизнеса си, благодарение на което ще имат възможност да се разплатят с кредиторите си.

Към момента дълговете на Midway Games са на стойност 240 млн. щ. долара. Ако Midway получи одобрение от съда, ще може да разсрочи изплащането на тази сума за известен период. От компанията подчертават, че новината няма да се отрази на очакваните релийзи на нови заглавия.

Според представители на издателството игрите на Midway са се продавали добре в края на миналата година. В магазините вече са продадени над 1 милион копия от TNA iMPACT!, както и около 2 милиона копия от Mortal Kombat vs. DC Universe.

През март би трябвало да се състои пускането на пазара на The Wheelman, която е разработена от студио Tigon - собственост на актьора Вин Дизел. Освен това Midway работи и над нова част на Mortal Kombat.

HiComm