За девета поредна година Летният Дръм енд Бейс Фестивал на Открито организиран от Hard Music And Sounds United (H.M.S.U.) привлече стотици фенове на танцувалната електронна музика.

От 3 до 5 юли над село Кътина, в продължение на 40 часа представиха в над 30 изпълнения на сцена своите футуристични музикални изпълнения родни и чужди артисти.

Тазгодишното издание се отличава с международни присъствие както на 15 гост артиста от Европа и света, така и на многобройни фенове от Гърциа, Румъния, и Испания.

Посетителите бяха безмилостно облъчвани с бас вибрации подредени в ударни структури - комбинация, която докарваше публиката до екстаз. Феновете неуморно подкрепяха артистите до изгрев слънце, а в периметъра на звуковата система всички танцуваха.

Като първокласен определиха фестивала мнозина от запитаните на място. Интерес към събитието имаше от цялата страна. В приятната атмосфера на фестивала бе очевидно, че коренно различни хора могат да се срещнат и забавляват заедно в една съвсем различна музикална среда.

На мястото на събитието имаше и разнообразни дейности като акробатични демонстрации, графити сесия и хек състезание на мрежа. Безплатно можеше да бъде ползвана и свободно достъпна високоскоростна Интернет връзка.

Организаторите предоставиха достатъчно безплатни дърва за огрев на посетителите и за двете вечери. Междувременно доброволци и организатори се грижеха за изрядната чистота в зоната на фстивала. Всеки пушач получи и своя личен пепелник под формата на пластмасова епруветка.