Първият сезон на Airbites Gaming League завърши. На Гранд финалите, които се играха на LAN в Националния дворец на културата най-добрите 8 отбора дадоха отговор на въпроса кой е най-добрият отбор в страната. Големият фаворит СК „iNNERFiRE" успя да спечели златните медали и лъвския пай от наградния фонд, възлизащ на повече от 10 000 лева, осигурен от Airbites.

Това обаче не стана толкова лесно. Още в първата среща на момчетата от СК „iNNERFiRE" се наложи да се връщат в мача срещу Gran Turismo след като губеха с 11:4 на полувремето. Във втората част на двубоя обаче те успяха да се мобилизират и да спечелят с 12:3 и да преминат във втория кръг с общ резултат 16:14. В другия поток отборът на СК "HSBG" газеше противниците с внушителна разлика и спечели двата си мача срещу obitax и ATR с по 16:1.

Въпреки колебанията в играта си СК "iNNERFiRE" успяха да се доберат до winner финала побеждавайки доста трудно Go 2 Hell с 16:12. Там ги очакваше СК „HSBG", които дадоха заявка за титлата. И когато всички очакваха да видят сблъсъка на деня iNNERFiRE излязоха и безапелационно победиха противника с 16:07.

Това от своя страна доведе до истинско дерби между Gran Turismo и HSBG за определяне на втория участник в Гранд финала на Airbites Gaming League. Въпреки прогнозите за лесна победа на HSBG, мачът се обърна и GT заслужено спечелиха с 16:11.

Настъпи и часът на истината СК „iNNERFiRE" срещу Grand Turismo в битка за титлата на Airbites Gaming League. Както подобава на финал срещата се разви много драматично и GT докараха нещата до две продължения. Въпреки това обаче във второто продължение iNNERFiRE взеха 2 много важни рунда и спечелиха финала, купата и златните медали.

Цялото събитие премина със страхотна атмосфера и невиждан до момента fair play. За публиката освен срещите от турнира Airbites бяха предвидили томболи с награди и турнири по джаги, дартс и Counter-Strike 1v1.