Значи, драги господа и там ако има госпожи или госпожици, а може и двете, пиша ви, за да ви се оплача. Съседката от горе, чумата му недна, е забогатяла. Според мен - по незаконен начин. Няма как тая скочубра, дето сто години учи, щото е бавноразвиваща се, да има акъл да изкара пари за чисто нова шкода. Ма не добре запазена, не и на лизинг, както е подочула съседката отдолу, а чистак нова! Мамицата й!

Откъде накъде тя ще ми се разкарва нагоре-надолу с нова кола, а аз ще се воза на рейс?!? При това той е нередовен като на Майра от кафето отсреща мензиса, кълна се! Таа България пропадна съвсем, ей! Щом разни никаквици, дето на педикюр не са стъпвали в живота си и 12-сантиметрови токчета само по списанията са виждали, вече могат да карат чистак нови коли, то какво да говорим. Шенген лиии? Шенген лииии? През крив макарон, ако вие, господа, госпожици или госпожи сте там, кви сте, не се заемете с твърда ръка да оправите помията. Твърда ръка ни трябва на нас, българинът от нищо друго не разбира.

Кой знае как ги прави парите си тая мърла ненаресана. Да речеш, че с честни свирки я е изкарала, пак не ми се вярва. Аз така веднъж верно едно БМВ покарах, ама то не беше ново, а преди мен го караше една мърла от „Банишора", пък след месец-два го взе една мноо долна начи, и гнусна такава, от Горубляне.

Със свирки чисто нова шкода не се изкарва, от мен да го знаете. Нещо по-завъртяно е, опасно. Гледам я, ходи нагоре-надолу с един лаптоп, ама как един път не дойде на капанчето отсреща при Майрето, не седна с нас, да го отвори, да пусне нещо музичка, сериалче. Е, Беба, тя не е такава надувалка, има айпод и не го носи насам-натам като тая чума недна, не се прави, че работи, ми си седи с нас на кафенце, гледаме сериалчета по айпода й, не си е навирила носа. Ма що да го вири, като и тя няма нова шкода. Горката Беба, от 6 години й тече банята, голям проблем начи... Ма няма пари да я оправи. Айподът много скъп, децата и те искат, голямото вече с айфон на училище ходи, пък сметки навърта... А на Беба мъжът й на една заплата кара, как да я оправят тая баня.

Та има нещо гнило на петия етаж, господа и госпожи от комисията. Никаквицата кара шкода, а на двайсе и кусур години чак взе диплома, че май и ще доучва. Просто същество бе, просто! Аз на 17 вече скъсах синджира, ма как се напих на бала начии, но да не ви разсейвам. А тая престъпница и мафиотка, ма грозна, грозна мафиотка, па след училище пак се записа да учи, щото трудно влиза то от веднъж в таа глава дървена шопска (тва софиянците верно мноо дървени, той дедо ми каза, като идвах да се местя на София, ма...).

Ходи по некви университети, па писа некви работи, сега още нещо пишела, сто дипломи взема таа кифла и още не е се е научила. Викам й оня ден: „Светле, скъпа, те на хората децата им абитуриенти изучиха, ти докато се решиш да спреш!" А тя се смее. Докторска работа пишела, вика, по молекул..не-знам-кво-си, бе се две думи ме замота с едни много сложни термини и си мисли, че ме е приспала. Ма аз не съм тъпа. Веднага седнах да ви пиша.

Откъде има пари за шкода, а господа и госпожи или госпожици, к'вито сте там? Разследвайте я и въведете справедливост, защото и аз, и Майра, и Беба, няма да търпим повече и ще се обадим на телевизията. Да дойде госпожа Салич, да види що за безобразия стават в Родината ни. Дето за нея Ботев и Левски умряха, госпожи, госпожици и господа!

С уважение

Офелия Казанджиева, Майра Петрова и Беба Хаджилулучева, „Красна поляна", блока срещу тенекето