Както се случва с повечето касови заглавия, и създаденият по прочутия комикс на Marvel „Фантастичната четворка" получи своето продължение.

Първият филм, режисиран от Том Стори и излязъл през 2005 г., направи световна печалба от 330 милиона долара по кината се превръща в едно от най-успешните заглавия на DVD на Twentieth Century Fox.

В новия „Фантастичната четворка и сребърният сърфист" героите се сблъскват с поредното си предизвикателство. Новият образ във филма - сребърният сърфист, пристига на земята, за да подготви нейното разрушение.

Рийд, Сю, Джони и Бен трябва да се справят със ситуацията, но техният противник е много подготвен и задачата им хич не е лека.

Новият „човек" е създаден от спечелилото Оскар студио за визуални ефекти Weta Digital /"Властелинът на пръстените", „Кинг Конг"/.

Сърфистът е изцяло компютърно-генериран образ, създаден по образа от Marvel Comics.

В крайна сметка всички знаем какъв ще е краят на филма, а единствените плюсове на лентата са добрата визия, както и неговата сравнително кратка продължителност от 90 минути.

Така че, ако само ефекти не могат да ви задържат вниманието, може смело да го пропуснете. Нищо, че Джесика Алба остава „без дрехи"...