"Diablo 3 идва" - изумително трудно е да се напише анонс или дори просто нещо смислено, когато цялото ти съзнание е заето от едва три думи, отекващи отново и отново.

Макар и чакана не толкова дълго колкото заветното и обявено преди вече година продължение на легендарния "старец" - Starcraft, днес на своята World Wide Inventional конференция в Париж, Blizzard Entertainment под акомпанимента на оркестърна симфонична музика обявиха разработката на дългоочакваното продължение на поредицата превърнала се в еталон за hack and slash rpg жанра.

Сагата за Diablo и неговите братя ще намери своето продължение в лицето на един от най-мащабните и амбициозни гейм-проекти в историята, с надеждата да оправдае очакванията на почитателите й по начин, който единствено и само Blizzard успяват да постигнат с всяко свое заглавие.

Съпроводено с прекомерни и на места нелепо конспиративни и комплексни подсказки и "дразнители" от страна на издателите в дните преди конференцията, очакването на Diablo 3 през последната седмица се превърна в занимание успяло да ангажира вниманието дори на най - незаинтересованите от проектите на Blizzard и това днес разкрито и до преди наричано от служителите на компанията проект "Хидра".

Самото представяне, предавано и в момента на живо от конферентните зали на изложението, в своето изчистено от невъздържани крясъци на екстаз и бурни ръкопляскани естество, се състоя в представянето на кратък CGI материал, представящ с помощта на обаятелно разказвателен женски глас притча за "края даващ ново начало" постепенно разкрито да бъде походът на Diablo към самия рай, където се очаква да се осъществи и поредния епичен сблъсък между него и тези призвани да го възпрат.

В последствие сред изненадваща пълна тишина бяха представени и двa от вече завършените седем игрални класа - любимият на всички наследник на харогатските заселници Варварин и за сега съмнително изглеждащия непотвърден наследник на некромансърите и друидите вещер - Witch Doctor разчитащ на своите призовани от преизподнята слуги.

Всичко това и още други не показани и разкриващи красотата и детайла вложени при разработката на заглавието елементи са достъпни за всеки успял да се добере до вече активния сайт на заглавието:

http://www.blizzard.com/diablo3/

Мнението на Lifestyle.bg :

Дааааа! Да ! Да ! ААААААА ! Моля да ни извините за допуснатите грешки по-горе - редакционният екип на сайта изпадна в дълбок делириум!