Electronic Arts Inc. обявиха, че са подписали договор с издателството IDW Publishing за разширяването на продуктовата гама на две от водещите им заглавия - Army of Two и Dragon Age, които ще бъдат претворени в комикси под новата марка EA Comics в началото на януари, съобщават от pcworld.bg

EA и IDW ще издават комикси всеки месец, като поддържат и двете поредици. Всяко издание ще бъде отпечатвано на хартиен носител и ще се разпространява в специализираните книжарници за комикси, ще има и дигитална версия за iPhone и iPod Touch, както и за други дигитални платформи.

Според споразумението, EA ще финансират и управляват творческия процес, а IDW ще носят отговорност за издаването и разпространението.

Създадена от ветерана в писането на комикси Питър Милиган (X-Men, Batman, Hellblazer), Army of Two ще се издава под формата комикс от началото на 2010 г. Изгряващата звезда Честър Окампо ще бъде художник на корицата, а вътрешните рисунки са поверени на обещаващия новобранец на комикс сцената Декстър Сой.

Работите на Сой са повлияни от добре познати художници на комикси като Уилс Портейшо и Лейнил Франсис Ю. Първата история „Across the Border" проследява бившите рейнджъри Салем и Риос, които формират своя частна военна корпорация Trans World Operations.

Сюжетът следва събитията от първата игра Army of Two, но се развива преди смъртоносното нападение на Шанхай от инициативата „The 40th Day", което се случва в продължението на играта.

В комикса Салем и Риос получават повече от това, за което са се договорили, тъй като се оказват въвлечени във война между мексиканската армия, наркокартелите и „The Maras" - една от най-мощните улични банди в Мексико.

Вдъхновена от дългоочакваната ролева игра на BioWare Dragon Age: Origins, комикс поредицата Dragon Age ще бъде написана от носителя на редица награди Орсън Скот Кард (Ender's Game, Ultimate Iron Man).

Художник на корицата е получилият признанието на критиката Хумберто Рамос. Очаква се скоро да бъдат обявени подробности за сюжета, както и за художника, който ще работи по вътрешните страници.