Teslasuit е компания, която няма нищо общо с Илон Мъск и Tesla, но продуктите й са не по-малко интересни от тези на автомобилния производител.

Teslasuit - костюм за виртуална реалност

Teslasuit - костюм за виртуална реалност

Първият костюм за виртуална реалност

През 2016 г. компанията успя да създаде костюм за VR преживявания, снабден с невъобразим брой сензори, който позволява да усетим и изпитаме виртуалната реалност на физическо ниво.

Наскоро научихме, че Teslasuit вече разполага и със специална ръкавица, с която можем да навлезем още по-дълбоко във виртуалния свят.

Тя се казва Teslasuit Glove и може да пресъздаде дори най-фините усещания от дигиталната среда.

Снимка 459200

Източник: Teslasuit

С нея можем да усетим текстурата на дадени повърхности и материали, да почувстваме как държим виртуален предмет или пък с жестове да навигираме във VR света.

Всеки от пръстите получава сигнали от девет електрода, които симулират усещането за даден предмет, а екзоскелета в Teslasuit Glove осигурява съпротивление при вдигане и боравене с предмети.

Други сензори в ръкавицата пък следят пулса и най-малките движения в ръката, като дори има и биометрични сензори за персонализирано и внимателно отчитане на движенията.

Както може би се досещаме, ръкавицата се свързва безупречно с костюма на Teslasuit и двете работят в унисон за максимално реалистични виртуални преживявания.

HTC Vive Cosmos - новият VR шлем на HTC и всичко за него

Vive Cosmos - голям скок за HTC във VR технологиите

До 88% по-добра резолюция от предишния Vive

Уви, Teslasuit вече не се фокусира върху потребителския пазар, а споделя продуктите си с други компании и медицински заведения.

Самата ръкавица струва пет хиляди долара, което е достатъчно голяма причина да не си я купим, но пък от The Verge казват, че тя ще намери широко приложение в медицината, рехабилитацията и обучението на космонавти и хирурзи например.