iOS 13 донесе доста позитивни промени за собствениците на по-нови модели iPhone и iPad, а една от най-приятните новости е възможността да свържем таблета или телефона си с безжичен джойстик за Xbox или Playstation.

Apple, iOS 13 и подобренията в новата операционна система

Какво ще спечелим, ако свалим iOS 13

Тъмен режим, по-голяма производителност и още куп подобрения

Така вече запалените геймъри няма да се ядосват с невинаги удобните виртуални бутони, особено що се отнася до по-динамични и сложни игри, изискващи едновременно управление на много и различни функции.

При DualShock 4 контролерите на PS4 свързването става като натиснем бутона с логото на Playstation и Share бутона едновременно, за да активираме режима на свързване.

При джойстика на Xbox пък просто трябва да натиснем малкото копче за свързване в предната част на джаджата. Ако бутонът с логото на Xbox започне да мига, значи сме на прав път.

След като вкараме джойстика в режим на свързване, той би трябвало да се появи в Bluetooth настройките в Settings приложението на iOS, където просто кликваме върху него и така свързването е завършено.

Activision, Call of Duty: Mobile и кога ще се появи играта за iOS и Android

Call of Duty: Mobile излиза за iOS и Android съвсем скоро

Играта ще е безплатна и с Battle Royale режим

Оттук натам можем просто да се радваме на това, че ръцете ни вече няма да парят, стискайки телефона или таблета в продължение на часове.