Ловецът на приключения Цветелина Костадинова от второто издание на MasterChef разказа в "Преди обед" за кулинарните си пътешествия по света след шоуто.

Позната на зрителите на bTV с прякора "Цвета-късмета", колоритната дама успя да обиколи 7 държави на три континента само за шест месеца.

Водена от любовта си към добрия вкус, тя разказа за природата, хората, традиционните храни и напитки на Португалия, Албания, САЩ, Германия, Испания, Беларус и Тайван.

Снимка 261308

Цветелина сподели пред зрителите на "Преди обед", че веднага след финала на любимото кулинарно шоу на България, се е отправила към любимата си Португалия, за да се наслади на богатото разнообразие от вина, кухня и гостоприемството на местните.

Тя сравни южния град Евора, паметник на ЮНЕСКО, със северния - Порто, които за нея са диаметрални противоположности в кулинарно отношение и покани зрителите да ги почувстват на тематична вечеря.

Седмицата в Тирана, Албания е оставила усещане за приятна изненадала с морските си деликатеси, младото население, което се забавлява денонощно, религиозната толерантност и чистотата си.

Готварските умения на американците, Цвета свежда до приготвянето на "телешки стек на барбекю, и нищо друго".

Снимка 261307

Деси и Сашо останаха впечатлени от лекотата, с която "Цвета-късмета" разказа за почивката в Майорка, Испания, през която се е грижила за менюто на още шест семейства.

Кулинарката не пропусна да отчете помощта на съпруга си, както и ролята на уроците в MasterChef за това да приготвя големи количества апетитни зайци и дърпани баници в рамките на 2-3 часа на ден.

Освен уважението към чистотата и подредеността на Беларус, Цвета ще запази за цял живот вкуса от ловджийските приключения и специфичния аромат на борова смола в месото на лоса.

Снимка 261306

Защо центърът на Манхатън в Ню Йорк е разочаровал Цвета и с какви ястия е впечатлила домакините си, кога пословичният й късмет й е изневерил, как световните филателни изложби се съчетават с кулинарния туризъм и какъв е вкусът на Тайван, можете да видите във видеото: