Повече от 20 години след убийството му, италианският дизайнер Джани Версаче продължава да бъде обект на интерес. През 2018 г. се появи и сериала "Убийството на Джани Версаче: Американска криминална история", посветен на живота и смъртта на създателя на модната империя.

Първи трейлър на сериала за убийството на Джани Версаче

Първи трейлър на сериала за убийството на Джани Версаче

"Американска криминална история" излиза на 17 януари

Покрай продукцията отново се увеличи и интереса към дома на Джани. Имението на Оушън Драйв в Маями е препродавано два пъти след смъртта на дизайнера и в момента функционира като луксозен бутиков хотел.

Villa Casa Casuarina предлага възможност на всички, които могат да си го позволят, да спят в спалнята на Джани и да се купят в любимия му басейн. Но дори за тях остават скрити някои от най-любопитните тайни на тази сграда. А тя определено пази много.

Имението е построено през далечната 1930 г. от Алдън Грийман. Джани Версаче го закупува четири години преди да бъде застрелян. Но за това време успява да вложи 33 милиона долара, за да го превърне в къщата на мечтите си.

Още в огромния двор на имението става ясно, че тук средства не са пестени, а отпечатъкът на Версаче е навсякъде. Басейнът привлича погледите с впечатляваща мозайка. За нейното създаване са транспортирани парчета от Италия, някои от тях - от 24-каратово злато. Естествено, изобразено е логото на модния бранд.

Легендата гласи, че първият собственик на имението е поставил капсула на времето в тайно помещение още през 1930 г. Но по време на мащабната реновация, която Джани прави, подобно футуристично съоръжение не е намерено. Въпреки това, все още се намират хора, които са убедени, че капсулата е някъде там.

В имението има и редица скрити коридори, през които Версаче и гостите му са преминавали от едно помещение в друго. Един от тях свързва гримьорна с огромната библиотека, която в момента е в ролята на лоби на луксозния хотел.

Рисунките по стените се поддържат регулярно от художник. Смята се, че вдъхновение на Версаче е бил домът на най-големия син на Христофор Колумб - Диего.

На гости на италианския дизайнер са идвали куп звезди, сред които Мадона, Елтън Джон и принцеса Даяна. Днес между красивите стени на имението отново не попадат случайни хора. Според списание People, сред посетителите на хотела са Джъстин Бийбър, Дрейк, Силвестър Сталоун, Ким Кардашиян и много други, очевидно - все звезди.