Родният курорт Боровец ще се превърне в сборен пункт на едни от най-добрите сноубордисти от целия свят. Тази събота (27 януари) там ще се проведе демонстрация на умения, в която ще се включат над 20 от най-известните професионалисти в зимния спорт.

Те пристигат в България от скандинавските Норвегия и Финландия, но и от САЩ, Канада и Австралия, които по-рядко свързваме със зимните спортове. А след дни тези техни фенове, превърнали любимото си занимание в професия, ще покажат уменията си върху снежната настилка в Боровец.

Поканени са всички любители на зимните спортове, независимо дали ги практикуват или просто обичат да се любуват. Събитието ще се проведе пред хотел "Рила", където за целта ще бъде изградено специално трасе.

Входът е свободен, а организатор е "Stinky Socks". Идеята на мероприятието е не просто демонстрация и обмяна на опит между чуждите и родни сноубордисти, а и заснемането на кратък филм с името "Stinky Family Demo".

В него ще се включат кадри от зимните приключения върху дъска на професионалистите не само в Боровец, но и на още няколко родни и не толкова популярни планинските дестинации