В периода 20-23 декември в София се проведе Sofia Food Truck Festпървият кулинарен фестивал в каравани.

Организаторите предложиха разнообразна храна от различни кухни, коктейли и музика на открито. Поводът за уникалния фестивал бяха наближаващите коледни празници.

Участие в Sofia Food Truck Fest взеха "Street Chefs" с главен готвач Димитър Добрев и неговите вкусни бургери, стекове и картофки, караваната "Посоки/Directions" на Константин Георгиев и Христо Дечев, които приготвят специалитети според сезона и практикуват готвене на колела в различни кътчета на България, "Mangia Van" и "Chilli Hills Farm".

Chilli Hills фермата е специализирана в отглеждането на над 60 вида от най-лютите чушки в света и e създател на първата серия български люти сосове "Бalkan hot sauce".

Към всяко ястие върви и определено питие, за което се погрижиха пътуващите коктейли "Travel Cocktails" с основателя им Павел Домусчиев.

В програмата на фестивала беше включена дегустация на вкусотии от всяка каравана, дискусия на философията на културата на храната в каравани в България, прожекции на зимни спортове и филми за пътувания, и много други интересни събития.