За първи път от пет години, пътищата на родината отново ще бъдат заснети от автомобилите на Google. От 2013 г. България е една от 85-те страни, които фигурират като територия в приложението Street View.

То е допълнение към картите от Google Maps и позволява по-лесна навигация, като чрез 360-градусови изображения показва как в действителност изглежда мястото, което търсим.

Снимка 363051

Източник: Grayling

Но за пет години много неща са се променили. Както в градовете, така и извън тях. И това води до все по-чести обърквания. 

От Google решиха да се поправят и пуснаха отново автомобилите с камерите. Това ще се случи в рамките на два месеца, като стартът е на 25 юни. Този път акцентът ще е върху извънградските пътища.

Със сигурност и при тази задълбочена обиколка на България камерите ще се натъкнат на доста необичайни гледки. Но Street View използва технология за замъгляване на лицата на хората и номерата на автомобилите.

12 странни снимки от Google Street View

12 странни снимки от Google Street View

По света се случват какви ли не неща

Въпреки това, ако случайно се припознаем в някоя от новите снимки, винаги може да подадем сигнал, за да бъде тя премахната. Но май е по-добре просто да помахаме на камерата, когато мине покрай нас. Тук може да видим кога.