Според официални данни на САЩ, средната възраст, в която хората са сключвали брак през 80-те години, е била 25 за мъжете и 22 за жените.

Статистики от миналата година сочат, че в днешно време мъжете предпочитат да изчакат до тридесетия си рожден ден, а жените минават под венчилото чак на 28 години. Този феномен е наричан бавна любов, а причините за него са много и разнородни.

Основният фактор зад прогресивно късните женитби е финансовата стабилност, която хората от поколението на милениалите искат да достигнат, преди да създадат дом и поколение.

Снимка 432844

Източник: iStock

Сексуалният либерализъм е сочен като друга голяма предпоставка за "бавната любов", тъй като в XXI век е твърде лесно да намираш "бърз секс". Много млади мъже и жени предпочитат да се отдадат на сексуалното разнообразие, което е силно стимулирано от технологиите и множеството методи за комуникация.

Снимка 432843

Източник: iStock

Докато тези тенденции са недопустими и неразбираеми за миналите поколения, различни проучвания сочат, че милениалите всъщност знаят какво правят и го правят умно.

Ако навремето бракът между двама души е бил факт само няколко месеца след първата среща, милениалите често изчакват поне пет години, преди да сложат халка.

Именно това е причината за спада в разводите от 80-те години насам, пише New York Times.

Снимка 432842

Източник: iStock

Изследвания сочат, че двойките, които са прекарали поне три години заедно, преди да вдигнат сватба, се развеждат 39% по-рядко от онези, които бързат. При тези двойки се наблюдават по-високи нива на близост и споделеност, съпрузите са по-толерантни един към друг, по-склонни са и да прощават.