В понеделник, 8 февруари, Xiaomi представи три нови продукта, които феновете на марката (а и не само) чакаха с нетърпение. Освен новия си флагман Mi 11, компанията най-сетне показа официално и своя 75-инчов QLED телевизор, както и новата версия на Mi Electric Scooter Pro 2, за която се говореше отдавна.

Xiaomi Mi 11, каква ще е цената на флагмана и кога да го очакваме

Xiaomi Mi 11 идва през март на приемлива цена

Всичко, което искаме от един добър флагман

Електрическият скутер на Xiaomi се превърна в един от най-разпознаваемите и продавани в целия свят заради доброто си съотношение цена-качество. А сега последният модел Pro 2 получи своята доста любопитна модификация, вдъхновена от Mercedes-AMG Petronas - отбора във Формула 1.

Mi Electric Scooter Pro 2 Mercedes-AMG Petronas F1 Team Edition е цялото име на тротинетката, с която със сигурност ще се обръщат след нас по улиците. Е, не вади звук като на истинско AMG (да не забравяме, че е на батерии), но пък визията заслужава похвала.

Снимка 517870

Източник: Xiaomi

В нея няма нещо коренно различно от обикновената версия, но пък акцентът са дизайнерските елементи, които говорят, че тук е играл тунингът.

В задния край на степенката, точно до задната гума, виждаме логото на Mercedes и надписа AMG Petronas F1 Team. Основният черен цвят на електрическия скутер е съчетан с приятно зелено, в което са светлоотразителните елементи по степенката и предната гума. Има и сиво, каквото също не сме виждали в моделите досега, а с него се постига максимална прилика във визията на електрическия скутер и болидите на отбора.

Снимка 517869

Източник: Xiaomi

Xiaomi дават заявка за "всичко или нищо" както за представянето, така и за стила на новия модел. Но докато при дизайна приемаме положително промените, то при представянето май сме леко разочаровани. Причината - няма и следа от подобрение.

Тротинетката е с максимална скорост от 25 км/ч, максималната мощност е 600 W, а пробегът с едно зареждане на батерията е до 45 километра. Разполага с 8.5-инчови пневматични гуми за омекотяване на движението, както и двойна спирачна система (E-ABS + дискови спирачки). Звучи добре, но всичко това го имаме и в обикновения Pro 2.

5 причини да си купим електрическа тротинетка

5 причини да си купим електрическа тротинетка

Защото отдавна не е прироитет само на децата

Разликата е основно в цената - F1 Team Edition ще се предлага срещу 799 евро, а стандартната версия е към 550 евро. А докато тунингованата тротинетка бъде пусната в продажба, имаме възможност да решим дали да инвестираме повече средства в името на външния вид. Няма спор, че изглежда готино.