Платформата Х на Илон Мъск вече е доста различна от това, което до скоро познавахме като Twitter, и изглежда, че тепърва ще се променя в изцяло нови за нея посоки.

Илон Мъск и радикалните промени в Twitter

Какво направи Мъск с Twitter

Началото на краят или нова епоха

Главният изпълнителен директор на X Линда Якарино потвърди днес, че като част от трансформацията на Х към "приложение за всичко" скоро можем да очакваме платформата да предлага видео разговори.

Нейните коментари бяха направени по време на първото телевизионно интервю на изпълнителния директор след напускането на NBCUniversal и поемането на новата роля в приложението за социални мрежи през юни.

"Скоро ще можете да провеждате видео чат разговори, без да се налага да давате телефонния си номер на никого в платформата", каза Якарино пред CNBC, след като изброи други функции, които X предлага или планира, като видеоклипове в дълъг формат и абонаменти.

Собственикът на Twitter Илон Мъск сподели плановете си за трансформиране на стария Twitter в приложение за всичко, където потребителите могат да се абонират за любимите си създатели, да гледат видеоклипове, да изразяват мислите си - включително в публикации с дължина от 25 000 знака.

Мъск обещава и възможност за разплащане през Х, както може би и възможност за влогови сметки с висока доходност.

Компанията се движи бързо към някои от тези цели, като миналият месец отвори своята програма за споделяне на приходи с глобални създатели и наскоро добави поддръжка за двучасови видеоклипове.

Марк Зукърбърг конкурира Илон Мъск и Twitter с Threads

Хитрият ход на Зукърбърг срещу Мъск

Съперници и без клетка

Миналата седмица компанията също намекна, че може би ще се сдобие и с услуга за слушане на музика, подобна на Apple Music или Spotify.