Всички сме виждали прекрасни снимки от подводните ресторанти в Дубай, Малдивите и Хаваите. Подобни местенца се броят на пръстите на едната ни ръка и определено не са по джоба на всеки. Най-малкото, защото са доста далеч от нашите географски ширини.

Досега в Европа можехме да се посетим ресторанта в Океанографския парк във Валенсия или The Atrium Bar в един от най-луксозните хотели в Берлин. В тях също сме обградени от вода, но тя е целенасочено пренесена на това свое местоположение. Е, вече и на нашия континент има истински подводен ресторант. 

World Restaurant Awards и кой е най-добрият ресторант в света

Кой е най-добрият ресторант в света

Избор измежду 10 страни на четири континента

Водите са на Северно море, бреговете - на Норвегия, а името му е Under - напълно тематично на английски, а на норвежки думата значи "чудо".

Снимка 413766

Източник: Facebook / Under

Капацитетът на заведението е 40 души, които могат едновременно да се наслаждават на храната и гледката през стъклата, от които се вижда целият подводен свят. Това го прави и най-големия подобен в света.

Снимка 413853

Източник: Under

Друго отличително е, че усещането не е като в аквариум, а по-скоро като в кино, на чиито екран се прожектира най-реалистичният филм. Дълбочината, на която се намира ресторантът, е пет метра и половина под морското равнище.

Снимка 413852

Източник: Under

Интересът е огромен, което не е изненадващо, като се има предвид, че досега в Европа нямаше подобенo място. Вече над 7000 души са направили своите резервации.

Снимка 413855

Източник: Under

Снимка 413854

Източник: Under

Under отвори официално в сряда, 20 март, но първите си гости, които са си запазили маси, ще го посетят от началото на април, пише Daily Mail.

Снимка 413768

Източник: Facebook / Under

Цената на цялостното преживяване, което освен незабравима гледка, включва и 18-степенно меню с преобладаващи морски дарове и напитки към него, е 430 долара.

Снимка 413767

Източник: Facebook / Under

В непосредствена близост до ресторанта има и хотел, в който можем да отседнем, каквито са и надеждите на собствениците.