Ако сме от хората, които се интересуват от мода, няма как през последния месец да не сме попадали поне веднъж на понятието tomato girl. "Доматеното момиче" се оказва най-актуалният тренд на лято 2023. Ето точно какво представлява той.

Мрежести прозрачни обувки - тенденцията на лято 2023

Обувките, които всяко момиче иска това лято

Ново и неочаквано

Бихме казали, че това е по-скоро усещане за прекарване на лятото, отколкото конкретна модна тенденция, свързана с конкретни дрехи или аксесоари. "Доматеното момиче" напомня на Моника Белучи в "Малена", на Бриджит Бардо в разгара на славата й през 60-те и на почти всяка средиземноморска жена, която живее близо до природата.

Ленени рокли в бяло, червено или десени на лимони, домати, лавандула и всичко, което свързваме с живота край Средиземно море лесно могат да ни вкарат в тренда.

"Доматеното момиче" предпочита естествени материи като лен и памук, аксесоари от рафия и естествена състарена кожа.

То обича да носи косата си небрежно разпусната или прибрана на хлабав кок. Освен ако не е със сламена широкопола шапка или шал, който да придържа непокорните кичури.

"Доматеното момиче" си пада по старовремски истории, обича да бере билки от полята и зеленчуци от градината, и почти не носи грим.

Ако решим да бъдем едно от тях, ни трябва ефирни рокли и поли, семпли топове или ризи с къс ръкав и полузакопчани копчета, еспадрили или равни кожени сандали. Кошница и старите бижута на баба биха допълнили визията.

А за вдъхновение винаги можем да ползваме Моника Белучи, Пенелопе Крус във филмите на Алмодовар или просто #tomatogirls.