TikTok безспорно е най-популярнатa социална мрежа сред младите. С кратките видеа, лудите предизвикателства, възможността за излъчване на живо и трупане на милиони последователи за кратко време, тя превзе и голяма част от аудиторията на Instagram. Но все още има хора, които предпочитат да гледат по-скоро снимки, а не само да скролват от видео на видео.

Instagram, TikTok и кое е най-сваляното приложение за 2023 г.

Instagram си върна короната от TikTok

Instagram пак е на първо място

И докато в Instagram всички започнаха да правят Reels, с което там заприлича на TikTok, TikTok пък прави друг ход, с който да заприлича на Instagram. Става дума за ново дъщерно приложение, както е Threads към Facebook например.

То ще носи името TikTok Notes и е предназначено за споделя на снимки, към които може да добавяме и някакво описание. Известие за него и за това, че идва "скоро" вече получиха всички потребители на тази социална мрежа.

В него се казва още, че всичките им постове със снимки, каквито и сега са възможни в по-различен формат, ще бъдат пренасочени директно към новата платформа, пише The Verge.

От Tikok обясняват, че това решение е продиктувано от желанието им да дадат нови възможности за "създаване и споделяне на креативност" в различни формати.

TikTok и какви промени ще въведе платформата в Европа

TikTok планира големи промени за Европа

For You се променя драстично

Все още няма конкретна информация кога тази функция ще бъде налична, но от компанията очакват голям интерес към нея. Ние обаче не сме много сигурни дали някои ще предпочетат TikTok Notes ще успее да изпревари Instagram.