Статуята на легендите от Бийтълс е един от символите на Ливърпул. И разбира се, едно от местата в града, които привличат като с магнит.

Всеки иска да се снима с Джон Ленън, Пол Маккартни, Ринго Стар и Джордж Харисън. Сега обаче заради пандемията от коронавирус тълпи от туристи няма да как да се видят.

Вместо туристи, до скулптурите на Джон Ленън, Пол Маккартни, Ринго Стар и Джордж Харисън има хора със защитни костюми и маски, които ги пръскат с дезинфектант.

View this post on Instagram

on

Те са подложени на сериозна дезинфекция, тъй като в града вече са наложени по-строги ограничения заради коронавируса. Това е една от четирите области в Англия, които трябва да спазват по-строги правила, съобщи Sky News.

Британският министър на здравеопазването Мат Ханкок призова жителите в региона на град Ливърпул, Уорингтън, Хартълпул и Мидълзбро да не се смесват с тези от други домакинства - освен в открити пространства като паркове.

View this post on Instagram

on

Той помоли също така да избягват "всички, освен съществени пътувания", което означава, че хората все още могат да ходят на работа и в училище. Г-н Ханкок каза, че мерките са необходими, тъй като "в някои части на страната вирусът се разпространява бързо", като случаите в Ливърпул стигат до 268 на 100 000 души.

Още в началото на пандемията фигурите на Beatles се използваха като символ на борбата против коронавируса, а легендарните музиканти бяха с маски на уста.