Дизайнерите, които стоят зад най-тънкия небостъргач в света, подаряват на феновете на луксозния начин на живот ранен коледен подарък.

eVolo Skyscraper Competition, Ню Йорк и идеята за "жив" небостъргач в мегаполиса

"Живият" небостъргач, построен от дървета

Когато архитектурата е част от природата

Базираната в Ню Йорк фирма Studio Sofield разкрива интериора на Steinway Tower, новопостроената кула с височина 435 метра с изглед към Central Park. Споделените кадри бележат завършването на разкошната забележителност в центъра на Манхатън, която е построена на място, заето някога от историческата компания за пиана Steinway & Sons.

91-етажният небостъргач, известен още като 111 West 57th Street, е с 46 жилища на цял етаж и дуплекс. Снимките, публикувани този месец от дизайнерите, показват разкошни фоайета, украсени с варовик, мрамор, почерняла стомана и кадифе, подове от масивен дъб и оригинални произведения на изкуството на Пикасо и Матис.

Според Studio Sofield интериорът на Steinway Tower е проектиран така, че да напомня за величието на Позлатената епоха на Ню Йорк, период от края на XIX век, когато булевардите на града са били облицовани с величествените имения на барони-разбойници като Андрю Карнеги и Корнелиус Вандербилт. Steinway Tower, се намира на улица в центъра на града, изпълнена с блестящи кули, която е станала известна като "Редът на милиардерите".

Основателят на Studio Sofield, Уилям Софийлд, казва пред CNN, че иска да накара небостъргачътт някак естествено да се впише в Ню Йорк.

"Всички сме били на много луксозни места, но аз исках да създам сграда, която не би могла да бъде никъде другаде по света", казва той. "И исках да създам много различно изживяване, което може да се случи само в Ню Йорк."

Интериорът на сградата включва 25-метров плувен басейн, разположен в изпълнена със светлина стая с прозорци от пода до тавана и редица палми. Има и модерен поглед върху легендарния бар King Cole в Ню Йорк, допълнен с декоративен балкон и персонализирани златни и сребърни стенописи.

Malena, яхтата небостъргач и какво предлага нестандартният проект

Суперяхтата, която е истински небостъргач в морето

Впечатлява не само с размери

Другите удобства включват частни трапезарии с кухня за кетъринг на главния готвач, голф симулатор и озеленена тераса.

Със съотношение височина към ширина от 24:1, Steinway Tower е описана от своите разработчици като "най-тънкия небостъргач в света". Фасадата на кулата включва блокове от теракота, материал, който изглежда променя цвета и текстурата си, когато се гледа на различни светлини и от различни ъгли.

Със своите 435 метра, това е и една от най-високите сгради в западното полукълбо, малко по-нисък от две други в Ню Йорк: One World Trade Center с височина от 541 метра и Central Park Tower с височина 472 метра.

Супер тънките небостъргачи се превърнаха в отличителни черти на силуета на Хонконг през 70-те години на миналия век. Оттогава големи градове като Ню Йорк последваха примера.

Цените на жилищата в небостъргача в Манхатън, разработени от JDS Development Group и Property Markets Group, варират от 7.75 до 66 милиона долара.