Тази седмица Sony представи най-новия си смартфон в лицето на Xperia 5 IV, който се стреми да предложи водещи екстри от Xperia Pro-I и Xperia 1 IV на малко по-достъпна цена. 

Sony PlayStation VR2 и кога ще излезе новият VR хедсет

Ето кога излиза новият VR хедсет за PlayStation

Идва с множество подобрения

Телефонът е със стилен дизайн и корпус, съставен от метал и стъкло, като лицето е максимално изчистено, но отстрани присъства ценния за мнозина физически бутон за снимки.

6.1-инчовият OLED екран е в традиционната за Sony пропорция от 21:9, предлага до 120Hz опреснителна честота и е покрит от Gorilla Glass Victus. 

Снимка 586124

Източник: Sony

Селфи камерата е подобрен 1/4-инчов сензор с осем мегапиксела, който обещава още повече детайл в изображенията, но истинският акцент при модела е задната камера. 

Тя е съставена от три 12-мегапикселови сензора, които печелят от водещата технология за продължителен автофокус, с която се отличават топ моделите смартфони и апарати на компанията. 

Снимка 586123

Източник: Sony

Има възможност и за свързване на външен екран и стабилизатор посредством Bluetooth. 

Xperia 5 IV се базира на Snapdragon 8 Gen 1 с 8GB RAM и 128GB вградена памет, която може да се увеличи с до 1ТВ посредством microSD. 

Снимка 586122

Източник: Sony

Това е и един от малкото смартфони на пазара, които продължават да предлагат 3.5-милиметров жак, при това с поддръжка на LDAC и 360 Reality Audio. 

Батерията е с 5000mAh и може да се зарежда с до 30 вата, но, уви, в комплекта няма дори кабел за зареждане, да не говорим за адаптор. 

Sony SRS-XG300, SRS-XE200, SRS-XE300 и всичко за новите Bluetooth говорители на марката

Изненадата на Sony - точно навреме за лятото

Три нови продукта

Цената на телефона в Европа ще е 1049 евро, а продажбите ще стартират към средата на месеца.