Тази година може да не беше като другите, но традициите са си традиции. Затова и тази зима една от най-интересните туристически атракции в Швеция отново ще е прословутият Icehotel.

Хотелската стая и в какъв вид е препоръчително да я оставим

Да не правим това в хотелската стая

Някои правила, които не костват много усилия

Това е 31-ата зима, в която постройката от лед се появява край поречието на река Торн, за да посреща гости от декември до април. Всеки сезон интериорът е различен от предишните, а когато времето се затопли, разтопеният лед отива в коритото на реката. 

След няколко месеца усилен труд за изграждането му, Icehotel вече посреща първите си гости в своите 12 единствени по рода си стаи от лед. А съвсем скоро ще бъдат отворени и още шест.

Различното тази година е, че се открива и постоянна част от хотелския комплекс - Icehotel 365. Тя се състои от шест стаи и голяма зала, предвидена най-вече за сватбени церемонии през всеки сезон. Отново е решена в стил "ледено кралство", но няма да се разтопи и да изчезне напролет.

Напълно в синхрон с настоящата ситуация в световен план, хотелът от лед ни предлага възможност и за виртуална 360-градусова разходка в Instagram, ако по разбираеми причини няма да имаме възможност да го посетим, преди да е изчезнал.

Всички стаи са дело на 24 шведски артисти и са тематични. Например Toybox, която е пълна с различни играчки, направени изцяло от лед.

Още по-интересна пък е тази, която носи името Sauna. Създателите й се шегуват, че това е най-студената сауна на света.

Швеция, Icehotel и какво предлага на посетителите си този сезон

Истинското замръзнало кралство на Европа

Незабравимо зимно преживяване

Във всяка стая посетителите могат да намерят специален QR код, който при сканирането си дава достъп до аудио разказ за идеята и създаването на помещението.

Креативният директор на Icehotel признава, че пандемията ги е накарала да мислят малко по-различно. Въпреки това всички са повече от доволни от крайния резултат, който, според тях, е така необходимото бягство от реалността в края на тази година, предава Daily Mail.