Позната като една от най-романтичните страни в света, Франция пленява всеки със своята изтънченост и ненатрапчива елегантност. Наред с великолепната селекция от вина, кулинарните традиции на страната се считат за едни от най-деликатните и изискани по цялото земно кълбо. За приготвянето на голяма част от ястията във френската кухня е необходимо да се набавят качествени продукти.

И докато последното най-често и с най-голяма доза удоволствие може да ни се случи на известните френски пазари по улиците в малките и големи градове, то комбинирането на фините кулинарни техники на френските майстори със сигурност ще бъде вдъхновение за всеки кулинарен ентусиаст.

Интересно е, че в северните части на страната се използват предимно масло и сметана, докато на юг е предпочитан зехтинът. На север ястията са по-плътни, гъсти, тежки, докато в Прованс менюто е по-скоро средиземноморско и по-леко.

Снимка 484736

Източник: iStock

В регионите, по-близо до Испания, в рецептите се използват повече продукти като чушки, домати и наденица. В близост до Италия пък в храната има повече зехтин, босилек, риган и розмарин - все типични за традиционната северна италианска кухня съставки. А най-интересното е, че в следствие на това взаимодействие на подправки, продукти и техники се ражда една наистина впечатлителна кулинарна традиция.

Именно поради тази причина, Франция е втората кулинарна дестинация в съвместната игра "Моята вкусна и екзотична кухня", която се провежда съвместно с Az-jenata.bg и онлайн супермаркета Shop.gladen.bg.

Снимка 484735

Източник: iStock

Всеки, който обича предизвикателствата и определя себе си като кулинарен ентусиаст и с удоволствие превръща храната в изкуство, може да участва в нея и да спечели ваучери за онлайн пазаруване на стойност 45 лв. и 100 лв. от Shop.gladen.bg.

Снимка 483323

Източник: Az-jenata.bg

За да участвате в играта е необходимо да отговорите на въпроса "Кое е любимото ви ястие от световната кухня", като посочите със съответните линкове 3 продукта от онлайн магазина Shop.gladen.bg, които ще са ви необходими за приготвянето му. Кулинарната надпревара ще продължи до 12 юли, като от всички участници ще бъдат изтеглени чрез жребий двама, които ще получат награда ваучер за онлайн пазаруване на стойност 45 лв.

А в случай, че сте убедени, че във вас се крие таен шеф готвач, може да покажете своите умения и да се борите за ваучер на стойност от 100 лв. Всичко, което трябва да направите, за да се включите в томболата, е да изпратите на имейл адрес info@az-jenata.bg ваша снимка и рецепта на любимото си ястие от световната кухня (без български рецепти).

Повече подробности за играта ще откриете тук.