Десетки са изследванията на тема колко продължителен да бъде половият акт, за да могат и двете страни да са удовлетворени. Отговорите варират, но златната среда е някъде между 7 и 15 минути.

Има обаче едно важно уточнение, което заслужава да му отделим специално внимание - за да бъде сексът страхотен, няма как да минем без любовна игра.

Според ново поучаване, двойките, които отделят по шест минути за интимности преди същинския акт, се чувстват много по-задоволени. А ето как точно можем да оползотворим тези 360 секунди по най-добрия начин. Разбира се, те могат да са и повече, ако имаме желание.

Снимка 469254

Източник: iStock

Подготовка

Най-важното, за да успеем да извлечем максимум удоволствие от секса, е да се настроим на правилната вълна. Трябва да спрем за миг, да изчистим мозъка си от всички проблеми и тревоги, да мислим само за тялото си и за насладата, която ще му доставим. 

Докосвания

По-голямата част от нас се притесняват да говорят с половинките си за начина, по който успяват и сами да си доставят удоволствие. А ако успеем да свалим тази бариера и покажем нагледно какво обичаме да правим насаме, това със сигурност ще вдигне неимоверно възбудата.

Ако ли не, поне може да споделим някой и друг горещ спомен от преживяване насаме, докато се докосваме един друг.

Снимка 469252

Източник: iStock

Мръсни приказки

Тихият секс не е добър секс. За да подгреем подобаващо преди същинската част, можем да споделим за какво си мечтаем в момента и какво искаме да ни се случи възможно най-скоро. Но важното тук е да запазим самообладание и да подразним половинката с изчакване, за да не претупаме любовната игра.

Добра идея е и да насочваме партньора си къде точно искаме да ни докосва. Това не са наставления, а насоки точно в целта, за да бъде мисията по доставяне на удоволствие възможно най-успешна. Може просто да хванем ръката му и да я поставим там, където искаме да е.

Снимка 469253

Източник: iStock

Целувки

Те са основна част от любовната игра, но трябва да бъдат и прелюдия към същинския секс. Затова, преди да пристъпим по същество, даряваме партньора си с една страстна целувка.

Плейлист

Музика и песни, които ни настройват на палава вълна, са страхотно допълнение към любовната игра. Все пак когато слушаме нещо любимо, в мозъка ни се отделят същите хормони, както при секс. Затова повече от добра идея е да си направим плейлист за подобни моменти и да направим удоволствието двойно, пише The Sun.

Двойките, специалните поводи и защо сексът на празниците е най-добрият

Празничният секс е най-добрият секс

Как да се развихрим довечера

Романтика

Да вплетем ръце една в друга по време на любовната игра не само намалява нивата на стреса, но и увеличава любовния хормон окситоцин, който създава усещане за близост.