Преди няколко години, когато Apple за първи път премахна 3.5-милиметровия жак за слушалки при iPhone 7, Samsung бе сред първите компании, които се подиграха и заядоха с Apple.

Apple, iPhone 12 и ще бъде ли флагманът без зарядно и слушалки

Две важни неща, които липсват при iPhone 12

Apple знае как да ни вземе парите

Не след дълго, корейската компания също предприе подобна стъпка, бързо забравяйки шеговитите реклами и видеа по адрес на съперника си.

Голямото и много спорно решение на Apple през 2020 г. бе да премахне адаптора за зареждане и слушалките от тазгодишните си флагмани, като то отново бе съпроводено от хапливи коментари и шеги от страна на Samsung.

Снимка 508724

Източник: Facebook / Samsung

Сега изглежда, че историята ще се повтори за пореден път, след като наскоро се заговори, че предстоящите Galaxy S21 устройства може би също ще се продават без адаптор и слушалки.

Това става ясно от регулаторни документи, подадени към бразилската телекомуникационна агенция ANATEL, съобщава Tecnoblog.

Новината съответства и на слуховете, които се появиха в корейски медии преди месец и гласяха, че Samsung обмисля подобен ход.

Samsung Galaxy S21, Z Fold 3 и как ще изглеждат следващите модели

Как ще изглеждат Samsung Galaxy S21 и Z Fold 3

Третият сгъваем модел ще оправдае Z-формата

Компанията все още не е дала официално становище по темата, но предполагаме, че в седмиците преди обявяването на S21, което се очаква да се случи в средата на януари, ще чуем повече по въпроса с отсъстващите слушалки и адаптор.