Ричард Хамънд е решил да продаде част от колекцията си от класически автомобили и мотоциклети.  Целта му е да финансира своето ново телевизионно предаване за реставриране на класически автомобили "Работилницата на Ричард Хамънд", което предстои да бъде излъчвано по Discovery+.

Хамънд е решил да се раздели с общо осем возила от своята колекция на търг, организиран от Silverstone Auctions на 1 август, пише DriveTribe.

И преди някой от най-верните фенове да се притесни, уточняваме, че Оливър, както Хамънд кръсти невзрачния Opel Kadett, с който обиколи Ботсвана в едно от специалните издания на Top Gear, остава на сигурно в неговия гараж.

Снимка 540183

Източник: Silverstone Auctions

Бившият водещ на култовото автомобилно предаване Top Gear е избрал да се раздели със следните класически и доста редки машини:

  • Bentley S2 от 1959 г.
  • Porsche 911 Turbo от 1969 г.
  • мотоциклет Sunbeam Model 2 от 1927 г.
  • Lotus Esprit Sport 350 от 1999 г., от който са произведени само 48 броя в целия свят
  • Velocette KSS Mk1 от 1932 г.
  • Moto Guzzi Le Mans Mk1 от 1977 г.
Снимка 540181

Източник: Silverstone Auctions

Тук са и други два мотоциклета, които Хамънд си е купил съответно за 40-ия и 50-ия си рожден ден. Всяка от машините ще бъде продадена на принципа "без резерв", което означава, че няма ограничения за цената.

Снимка 540184

Източник: Silverstone Auctions

Хамънд признава, че е обмислял да добави и своя Ford RS2000 към колите, които иска да продаде, но след това размислил и решил да го предложи на друг търг в Силвърстоун през септември.

Снимка 540182

Източник: Silverstone Auctions

"Удоволствие е за нас да приветстваме Ричард Хамънд не просто като посетител, но и като участник в нашия търг. Очевидно колите и мотоциклетите, които той ще предложи, имат специално място в сърцето му, така че съм сигурен, че 1 август ще е ден, в който той ще изпита много смесени чувства и емоции. Въпреки това сме уверени, че с наша помощ той ще успее да развие успешно своя нов бизнес - начинание, в което му пожелаваме успех и късмет", коментира Ник Уейл, управляващ директор на Silverstone Auctions.