С бавни и тихи стъпки лятото започва да се измъква през вратата. Най-хубавото време в годината отлита, почивките свършват, а с тях се изпарява и мирисът на морска вода. Въпреки това слънцето е все още щедро, денят - дълъг, а желанието ни да сме навън не стихва.

И на море, и на планина - има как

И на море, и на планина - има как

5 места по Черноморието, с които плажът да не ни омръзне

За всички, завърнали се от пясъчните курорти, на които вече им липсва шумът на вълните - има спасение за добро прекарване, и то само на една ръка разстояние от дома ни. И не, не е нужно да въртим стотици километри, за да стигнем до морето.

Защо да не провокираме въображението си и да си спретнем един слънчев пикник в парка? Или пък да си направим сладоледен тур цял ден.

Снимка 583353

Източник: iStock

Ето няколко идейки за тези, които са далеч от морето, но са си запазили свободно време и се ослушват за привлекателни предложения в града.

Хайде на пикник

Краят на лятото и началото на есента са перфектното време за пикник на поляната. Слънчевите лъчи са все още топли, дните дълги, а дъждът - далеч от нас. Затова всеки, който не му се стои вкъщи, а иска да се забавлява с приятели и семейство - пикникът идва на помощ.

Снимка 583303

Източник: iStock

А за него са необходими кошница, пълна с дребни вкусотии, постелка и най-вече добро настроение и готина компания. Местата, на които можем да го направим са в някои парк (В София това са Южния парк, Борисовата градина, парка Заимов, Докторската градина и т.н.), край някое езеро (Панчарево, например) или в полите на планина (Витоша ни зове).

Сладоледен тур

Казват, че денят се познавал от сутринта. Така че защо не си я направим максимално вкусна и приятна. Още със ставането можем да се заредим с лъжица какаов сладолед, а щом жегата дойде на обед, да се разхладим с ескимо на клечка. Вечерта пък ще завършим с цветна мелба в някоя сладкарница.

Снимка 583304

Източник: iStock

А в компанията на приятели или своята половинка можем цял ден да обикаляме и проучваме най-добрите местенца за сладолед в града. Като не забравяме, че много често най-вкусните сладоледи (и не само) са закътани в най-малките и, на пръв поглед, обикновени улички.

Движението, въглехидратите, захарта и как да се заредим с повече енергия

Как да се заредим с повече енергия

И за какво може да е признак умората

Да яхнем колелото

Още едно занимание, което освен че е много приятно, ще ни вкарва във форма за нула време. Необходимо е да се сдобием единствено с велосипед и близък приятел за още повече забавление.

Снимка 583305

Източник: iStock

Местата, които можем да обикаляме, са безброй - от паркове и градинки до обширни алеи и булеварди. За тези, които нямат велосипед, спокойно могат да го заменят с ролери, скутери и всякакви подобни превозни средства. И ако в крайна сметка и те не са опция - защото изискват предварително умение за управление - винаги имаме дългите разходки пеша. Те са винаги са на мода и са достъпни за абсолютно всеки.