Когато говорим за пица, веднага се сещаме за Италия. Но тестеното изкушение отдавна е популярно по цял свят и навсякъде можем да намерим някоя интересна пицария, която да ни впечатли - или с богатото си разнообразие, или с интериор, или пък с "персонала", които приготвя пиците.

Нидерландия, ресторантът Royal Palace и новите роботи сервитьори

Когато роботите са за предпочитане пред хората

Необичайна ситуация - необичайни мерки

Този месец в Париж отвори врати първата пицария, в която работят само роботи. И преди сме виждали как машинките с изкуствен интелект слагат съставките върху разточеното тесто и го пъхат в пещта, но сега вече имат цяло заведение, в което да вихрят кулинарните си умения.

В Pazzi робот ни взима поръчката, робот размесва тестото, робот изпича пицата и ни я поднася. Осъществяването на проекта отнема осем години, като най-сложната част е процесът по извършването на поръчки да бъде напълно автоматизирано и да не изисква човешка намеса на един или друг етап.

Труден момент се оказва и работата с тестото, защото то никога не е замразено и лесно променя формата си, изисква повече внимание и ловкост от механичните ръце.

Според един от създателите на необичайното заведение за хранене Себасиан Роверсо, това решение е гаранция за бързо обслужване и много доволни клиенти, предва Euronews.

Освен това, той смята, че роботите създават една спокойна и отпускаща среда и подаряват на клиентите си няколко релаксиращи и забавни минути, в които те могат да наблюдават как се приготвя любимата им пица.

Със сигурност голяма част от клиентите на Pazzi са тези, които са любопитни как роботите ще се справят с поръчката им. Надяваме се и след това да останат толкова приятно изненадани от качеството на пицата.