Норвежката компания за круизни пътешествия Norwegian Cruise Line обяви, че преустановява използването на декоративни животни, оформени от хавлиени кърпи, в каютите на своите кораби. Решението е взето от ръководството като мярка за съхраняване на природните ресурси и околната среда.

Компанията се опитва да бъде по-екосъобразна, което означава да намали драстично замърсяването. Създаването на животни и скулптури от хавлиени кърпи има изцяло декоративна стойност, но увеличава използването на перилни препарати и електроенергия, тъй като те се перат, дори без да са използвани преди това. Освен това се увеличава броят на самите кърпи във всяка каюта/стая.

Снимка 417819

Източник: iStock

"Решени сме да станем още по-отговорни, като намалим замърсяването и увеличим осведомеността на нашите клиенти за опасностите, които то крие за околната среда. Мисията ни е да продължим да подобряваме нашата политика на устойчивост чрез свежи иновации, прогресивно обучение и открити сътрудничества. Продължаваме да изследваме възможности да разширим нашите опити в областта. В този случай засягаме проблема с използването на перилни препарати и електроенергия", заявява вицепрезидентът на PR отдела на компанията Кристин Да Силва пред USA Today.

Има обаче и уловка. Премахването на хавлиените животни засега е просто тестово и всеки клиент, който държи на леглото му да се изтегнат чифт лебеди например, ще може да заяви изрично желанието си на персонала на кораба.

Интересното в случая е, че част от клиентите на Norwegian Cruise Line изобщо не са доволни от решението. Саркастично или не, те коментират в социалните мрежи, че именно малките неща правят клиентите щастливи и хавлиените животни са едно от тях.