В последните години Обединените арабски емирства ни дават все повече и повече причини да ги посетим. Столицата им Абу Даби се превърна в символ на прогреса и е място, където можем да намерим всичко, което ни е необходимо за една незабравима почивка. Дори и ако най-често пътуваме до Гърция.

twofour54 studios - Абу Даби ще има свой грандиозен филмов комплекс

Грандиозният филмов комплекс, който ще се появи в Абу Даби

В ОАЕ мислят мащабно

Санторини е едно от местата в южната ни съседка, които се радват на най-голям интерес и привличат най-голям брой посетители всяко лято. Но често зад красивите снимки, които виждаме в социалните мрежи, остават големите тълпи от туристи, които определено развалят магията на мястото, където сините води се преливат в чисто белите сгради.

Anantara Santorini е новият комплекс в Абу Даби, който иска да ни даде всичко най-добро от гръцкия остров, но без недостатъците му. Тук е въведено правилото, че деца не се допускат, за да могат посетителите да се насладят максимално на почивката си. А всичко останало е едно към едно със Санторини. Освен може би горещият пустинен бриз и надписите на арабски, а не на гръцки на сградите.

Те пък са точно копие на тези на гръцкия остров. И всичко е създадено с внимание към детайла - от произведенията на изкуството по стените дори ръчната бродерия по спалното бельо. Светлините в къщите са приглушени, чува се тиха музика, а времето навън сякаш е спряло. И можем да му се насладим са терасата или около басейна, но само да внимаваме с горещото слънце. А водите на арабско море са също толкова сини, колкото и в Санторини. Затова и създателите на проекта смятат, че са намерили перфектното място за него, пише CNN.

Цената на една двойна стая в белите къщички е приблизително колкото и на гръцкия остров в силния сезон - 800 долара на нощ. В комплекса могат да се настанят максимум 44 души, което го прави наистина ексклузивен. И го предпазва от усещането за пренаселеност, което витае на Санторини. Не липсват и забавения за възрастни - като открито кино, СПА център и йога край басейна. 

Калимнос - гръцкият остров обявен за най-евтината ваканционна дестинация в Европа

Гръцкият остров обявен за най-евтината ваканционна дестинация в Европа

Ето как изглежда топ 10

За да създадат максимално усещането, че сме в гръцкия курорт, в комплекса има специално наети бояджии, които всеки ден обикалят за оглед къщичките и боядисват с бяла боя всяка драскотина, за да бъдат винаги перфектни. Anantara Santorini отвори врати през февруари и тепърва ще разберем дали туристите ще го предпочетат пред оригинала в Бяло море.