Ах, Европа! История и култура, пропити с приказки. Величествените градове на Европа привличат милиони нетърпеливи туристи всяка година с обещанието за красиво и безопасно пътуване до магията, която предлагат. Въпреки това, някои градовете в Европа не са толкова безопасни, колкото може да се очаква.

От Stars Insider се заемат да класират най-опасните градове в Европа според нивата на престъпност. Те се изчисляват, като броят на докладваните престъпления се раздели на общото население. След това резултатът се умножава по 100 000. Да видим и кои заемат първите 10 места.

10. Нант, Франция

Снимка 488612

Източник: iStock

Нант, един от най-красивите градове на Франция, е изправен пред някои предизвикателства на безопасността, с ниво на престъпност от 58.9. Трябва да бъдем внимателни в определени квартали и да стоим далеч от демонстрации, които могат да прераснат в насилие. 

9. Гренобъл, Франция

Снимка 489211

Източник: iStock

Гренобъл, сгушен във френските Алпи, е известен с естествената си красота. Въпреки това е разумно да имаме едно наум, тъй като Гренобъл има ниво на престъпност от 59.1. 

8. Лиеж, Белгия

Снимка 613515

Източник: iStock

Лиеж, град с богато културно наследство, също има проблеми с безопасността, с ниво на престъпност от 59.6. Хубаво е да вземем предпазни мерки, особено през нощта, за да избегнем потенциални рискове.

7. Монпелие, Франция

Снимка 359804

Източник: iStock

Монпелие, известен с историческата си архитектура, не е имунизиран срещу престъпността, с коефициент от 61.8. Джебчийството и кражбата са често срещани проблеми за туристите.

6. Неапол, Италия

Снимка 584076

Източник: iStock

Неапол, град с богатата си история и страхотна кухня, също е изправен пред опасения за безопасността, като нивото на престъпността му е 62.6. Кражбите са доста често срещани в претъпканите туристически райони.

Страната с най-много отвличания в света е в Европа

Страната с най-много отвличания в света е в Европа

Ето коя е тя

5. Шарлероа, Белгия

Снимка 641026

Източник: iStock

Шарлероа може да не е на радара на всеки турист, но е важно да бъдем предпазливи, ако посетим града, тъй като нивото на престъпност е около 62.9. Както в много други градове, и тук джебчийството е доста разпространено.

4. Ковънтри, Англия

Снимка 641027

Източник: iStock

Ковънтри, известен със своята история и иновации, също се бори с нива на престъпност, които изискват внимание, достигайки 63.3. 

3. Бирмингам, Англия 

Снимка 634559

Източник: iStock

С ниво на престъпност от 63.5, Бирмингам, вторият по големина град в Англия, също има проблеми с безопасността. Трябва да бъдем внимателни в определени райони, особено през нощта и да пазим вещите си, докато разглеждаме по-туристическите райони на града.

2. Катания, Италия

Снимка 641028

Източник: iStock

Катания, разположен на остров Сицилия, има неповторим исторически чар, но е изправена пред редица проблеми с ниво на престъпност от 64.2. Дребните кражби и джебчийството са често срещани, особено в многолюдните райони, затова винаги трябва да бъдем с повишено внимание, дори докато се наслаждаваме на чаша вино в някое местно заведение.

1. Марсилия, Франция

Снимка 595269

Източник: iStock

С коефициент на престъпност от 64.5 Марсилия, сгушен на брега на Средиземно море, е град на контрастите. Въпреки че зашеметяващата му крайбрежна улица и оживената култура привличат посетители, градът може да се "похвали" с доста висок процент на престъпност.