Resonance е водещ консултант в областта на туризма, недвижимите имоти и икономическото развитие. Техните класации за най-добри градове определят количествено и сравняват относителното качество на място, репутация и конкурентна идентичност за основните градове в света с население над 1 милион души. 

Аликанте, Катания, Мурсия, Малага, Месина - кои са 10-те най-слънчеви градове в Европа

Кои са 10-те най-слънчеви града в Европа

Които са идеални за туризъм през зимата

Компанията е възхвалявана, че изготвя най-задълбочената класация на градовете в света, базирана на оригинална методология, която анализира ключови статистики, както и генерирани от потребителите рецензии и онлайн активност в канали като Google, Facebook и Instagram.

"Класацията за най-добрите градове в света сравнява цялостното представяне на повече от 250 града по света въз основа на голямо разнообразие от мерки, за да идентифицира топ 100 места за живеене, посещение и инвестиране", казва президентът и главен изпълнителен директор на Resonance Крис Феър.

Снимка 588446

Източник: iStock

Общата класация на най-добрите градове се определя чрез анализиране на представянето на всеки град за широк набор от фактори, които в исторически план са показали положителни корелации с привличането на работни места, инвестиции и/или посетители в градовете, отбелязват от News Wire.

Сингапур, Ню Йорк, Тел Авив и това ли са най-скъпите градове за живот за 2022 г.

Най-скъпите градове за живот за 2022 г.

Кой попада в топ 10

Въз основа на представянето на всеки град в 24-те анализирани фактора, това са най-добрите градове в света за 2023 г.:

  • 10. Амстердам, Холандия
  • 9. Сингапур, Република Сингапур
  • 8. Мадрид, Испания
  • 7. Рим, Италия
  • 6. Барселона, Испания
Снимка 584276

Източник: iStock

  • 5. Дубай, Обединени Арабски Емирства
  • 4. Токио, Япония
  • 3. Ню Йорк, САЩ
  • 3. Париж, Франция
  • 1. Лондон, Англия

Интересно да се отбележи е, че чешката столица Прага се нарежда на престижното 11-о място, Истанбул заема 20-а позиция, Будапеща 23-а, а Атина е класирана чак на 53-о място. Непосредствено пред нея са Маями и Стокхолм. В класацията влиза дори столицата на Беларус Минск (87-о място). На дъното е Марсилия - най-старият град във Франция.

Снимка 602266

Източник: iStock

За пръв път в проучването на Resonance е включена категорията "почетен най-добър град", който е присъден на украинската столица Киев, не само заради куража, издръжливостта и духа на нейните жители, но и заради сложната, богата и завладяваща история. Цялата информация за класацията е достъпна тук.