Октомври е тук, есента е тук и въпреки че слънцето продължава да бъде доста щедро, вече преподредихме гардероба и с удоволствие носим новите сезонни попълнения в него. А за да бъде завършена есенната ни визия, се нуждаем и от подходящ грим. Ето кои са най-актуалните тенденции за следващите месеци.

5-те цвята лак за октомврийския маникюр

5-те цвята лак за октомврийския маникюр

Кой от кой по-вдъхновяващ

Лате и за пиене, лате и за гримиране

И през лятото телесните и кафеникави нюанси бяха хит, затова ако сме се сдобили с няколко подобни палитри за очи, можем спокойно да ги ползваме и през есента. Тези цветове определено са в тон с багрите на сезона и позволяват наслояване и комбиниране за по-ежедневна или по-дръзка визия.

Кафявият грим на очите се комбинира перфектно с прозрачен гланц за устни, който само ги подчертава, за да не изместваме акцента.

Още цвят

Ако не сме фенове на кафявите тонове, то може да заложим на други естествени цветове като зелено и оранжево, които определено спадат в графата с по-смели. Освен топли обаче, на мода тази есен са и студените металически нюанси, на които може да заложим както за очите, така и за устните.

Устни, жадни за внимание

Ако предпочитаме да акцентираме върху тази част от лицето си, то тогава трябва да се приготвим да бъдем по-смели през есента. На модния подиум видяхме доминация на устни в ярки, открояващи се цветове.

Мис Лондон 2023 - как изглежда един конкурс за красота, когато участничките са без грим

Как изглежда един конкурс за красота, когато участничките са без грим

19 естествено красиви жени на един подиум

Те може да бъдат очертани с по-тъмен молив и запълнени в яркочервено например или пък да заложим на нестандартно синьо и лилаво червило. С него няма да имаме нужда от нищо друго, за да ни забележат.

Грим без грим

Тази тенденция дойде, за да се задържи доста дълго време. И определено сме щастливи от този факт. Тук акцентът е върху кожата, нейната сияйност и чистота. Затова не бива да си мислим, че не изисква никакви усилия - лицето ни трябва да бъде близо до перфектното, за да не се налага да го прикриваме с няколко слоя грим.

анкета

Купувате ли дрехи и аксесоари според тенденции за новия сезон?

Виж резултати

Да, винаги следя какво е актуално 16.6%

Не, нося каквото имам 47.5%

Купувам, ако са на промоция 22.4%

Какви тенденции?! Трябва да се плаща парното 13.6%

За повече блясък и жизнен вид може да използваме хайлайтър в някои части на лицето, като зоната на носа и под очите е добре да бъде матирана. Завършваме с блестящ гланц за устни (прозрачен или в телесен цвят) и малко пигмент на клепачите, предава Harper's Bazaar.

Златният час

Да, и на нас никак не ни се разделяше с лятото, но може да си откраднем нещо от него и за през есента. Една от тенденциите комбинира липсата на грим върху устните и клепачите с обилно количество бронзант и хайлайтър, които са открояващ се акцент и напомнят на нас и на околните за блестящите летни залези.

Небрежност

Ако не се славим с голяма прецизност при нанасяне на грима, то тази есен въобще не трябва да се притесняваме от това. Този сезон е актуално сенките и моливът да не са нанесени като от някой професионалист, а да са леко несъвършени в стила на готическия гръндж.