През годините сме виждали наистина много модели, излизали на пазара, а почти всички в имената си имат някакви скрито послание или пък значение.

Тест драйв на Hyundai Kona - защо да имаш характер е смелост

Новият Hyndai Kona - характер и комплимент към притежателя и производителя

С тази муцуна новата Kona се отличава от всичко останало на пътя

Така например Volkswagen кръщават един от емблематичните си модели - Golf, на океанското течение Гълфстрийм. Но понякога имената на моделите могат да предизвикат проблеми и да се наложи да бъдат сменени. Поне в някои райони на света.

Така например Hyundai Kona, която бе пусната за  първи път на пазара през 2017 г., не се продава под това име в Португалия.

Всъщност името Kona идва от западната област на остров Хавай, но на португалски значението е доста по-различно. Доста по-вулгарно, защото се оказва, че Kona на португалски е вулгарен жаргон за вагина.

Така се стига до решението Hyundai да продават Kona в Португалия под името Kauai - друга област на Хавай. Mitsubishi също срещат проблеми с превода, когато пускат на пазара Pajero.

На японския производител му се налага да преименува Mitsubishi Pajero на Mitsubishi Montero в Южна Америка, защото там Pajero е жаргон за човек, който мастурбира често, пише News.com.au.

Технологията на Mitsubishi Electric, която улавя промени в състоянието на шофьора

Технологията, която ще спасява животи на пътя

Навлизаме в едно по-безопасно бъдеще

Точно по същата причина Buick преименува LaCrosse в Канада, на Allure, защото в страната LaCrosse е жаргон за човек, който мастурбира редовно. Mazda пък преименува Laputa в испаноговорящите страни, защото там la puta означава проститутка.