Технологиите осигуряват все повече удобство - както у дома, така и на работното място. Отменят ни в редица дейности, а от някои изобретения определено нямаме нужда, но искаме да притежаваме.

На фона на всички тях можем да си изградим една обобщена представа как ще изглежда един дом на бъдещето. Тя е дело на британската компания Smart Energy GB.

Нашият дом е нашата крепост, а внедряването на технологии в него е най-вече с цел грижа за нашето здраве и за околната среда. Зелената енергия и възможността да отглеждаме еко продукция са сред основните желания за домовете на бъдещето. Ето какви са и другите предложения.

Снимка 436452

Източник: iStock

Интелигентното спално бельо с контрол на температурата осигурява различна температура на нас и на партньора ни - според индивидуалните предпочитания. Ако единият обича да му е по-хладно, а другият - достатъчно топло, това е решението на проблема.

С тези високотехнологични завивки се очаква да се реши проблемът с безсънните нощи през лятото, както и с нуждата от отопление през студените зими.

Мебелите, които променят формата и цвета си, използвайки виртуална реалност, за да заменят нуждата от купуване на нови, когато искаме да променим интериора в дома си.

Снимка 436453

Източник: iStock

Хидропонични градини (без почва), които ни позволяват да отглеждаме плодове, зеленчуци и билки в кухнята или на балкона на място, колкото един шкаф. 

Станция за зареждане на електрически автомобили и големи батерии във всеки дом, които да съхраняват енергията от соларни панели и специални стъкла, които да улавят слънчевите лъчи. Прозорците ще се адаптират към светлината, за да осигурят оптимален климат през всеки сезон, пише Daily Mail.

Месото, регенеративното земеделие и какво е бъдещето на планетата

Може ли месото да спаси планетата

Природата си го е измислила

Умни бани, които следят различни параметри на здравословното ни състояние. В тях пък ще се къпем с изцяло рециклирана дъждовна вода, съхранявана и филтрирана в резервоари. И като за финал - тоалетни, които превръщат отпадъка в гориво.