Тази година властваха все приглушените, меки, неутрални цветове. През 2023 г. обаче ще се гмурнем в един по-смел, наситен и предизвикателен тон.

Зелено, землисти тонове и кой е най-подходящият цвят за спалнята

Кой е най-подходящият цвят за спалнята

За да се наспим в нея

Още в самото начало уточняваме, че цветът на следващата година е избран от Benjamin Moore, една от най-популярните компании производители на бои. Така че, предстои да си говорим за цветове, тонов и нюанси в архитектурата и интериорния дизайн.

Нека сега обаче се върнем на конкретиката. Цветът на 2023 г. според Benjamin Moore е малинов руж (Raspberry Blush) - смел, но същевременно топъл. Или "харизматичен цвят, който оживява сетивата", както го определят още от компанията.

Специалното на малиновия руж са плодовите му нотки, в които плахо се подават и червен и оранжев корал. Колкото и нежен да звучи по описаното дотук цветът, той си заслужава цяла година, посветена на него и заради дълбочината, която има заложена в себе си.

"Мисля, че определено има уау фактор. Толкова сме свикнали с тези сиви, сини и неутрални нюанси", споделят още от Benjamin Moore. И признават, че именно към цвета малинов руж са се връщали отново и отново, тъй като са откривали различни неща, които са им харесвали в него.

Кой е най-актуалният цвят за коса тази есен

Кой е най-актуалният цвят за коса тази есен

С него няма да останем незабележими

Според представителите от компанията цветът може да изглежда смущаващ като си го представим в дома. Но това, с което той предизвиква, е да излезем от зоната си на комфорт и да експериментираме с по-смели тонове. С топлината си малиновият руж може да оживи входни врати и мебели например, че дори и цялата ни трапезария, пише Architectural Digest.