Всеки фен на спорта знае много добре, че за отборите домакинските стадиони, зали или терени са от изключително значение. Защото у дома и керемидите бият, нали така?

Същото важи и за двата големи баскетболни отбори от Лос Анджелис - Лейкърс и Клипърс. От много години те споделят Staples Center, а залата е едно от най-емблематичните спортни съоръжения не само в Америка, но и в цял свят.

И ще продължи да бъде, но вече няма да носи името Staples Center, а Crypto.com Arena. Според BBC, сингапурска компания, занимаваща се с търговия на криптовалута, е платила над 700 милиона долара, за да прекръсти 20-хилядната зала.

Договорът ще бъде за срок от 20 години, а новото име ще стане факт от тази Коледа. Освен Лейкърс и Клипърс, в залата домакинските си мачове играе ЛА Спаркс, както и хокейният ЛА Кингс.

Снимка 553912

Източник: iStock

От 1999 г., когато залата беше официално открита, носи името Staples Center, като тогава компанията, занимаваща се с продажби на офиси - Staples Inc., плати 100 милиона долара за 10 години. През 2009 г. договорът между компанията собственик на арената - Anschutz Entertainment Group (AEG), и Staples Inc. беше удължен за неопределено време.

Болтън Уондърърс и нежеланието на английския отбор да си партнира с хазартни компании

Отборът, който не иска да има нищо общо със залаганията

Болтън Уондърърс дават доста рядък в днешно време пример

Но през 2019 г. AEG реши да откупи обратно правата. От BBC допълват, че Crypto.com е стартирал през 2016 г. и към момента има около 10 милиона потребители. Компанията вече доста сериозно навлезе в света на спорта, като има спонсорски договори за около 400 милиона долара с различни отбори.