Сексът е важна част от живота ни и като такава се влияе от редица фактори в ежедневието. Знаем, че стресът и финансовите проблеми оказват негативно влияние върху либидото. Но дали сме се замисляли, че и по много други начини бихме могли да подобрим или влошим интимния си живот...

Връзките, сексът, обвързването и какъв е идеалният брой бивши секс партньори

Какъв е идеалният брой секс партньори

Човешката природа е непредвидима

Сънят

Когато не сме се наспали и не сме отпочинали достатъчно, нямаме енергия за нищо, включително и за секс. И щом се озовем в леглото, не ни е до палави забавления, а само до опити да заспим на мига. Стресът за тялото ни също е прекалено голям, за да можем да се възбудим.

При жените значението на съня върху желанието за секс е още по-голямо, защото и факторите, които пречат на ползотворната почивка са повече - бременност, майчинство, менопауза и т.н.

Снимка 398108

Източник: iStock

Според американско изследване от 2015 г., колкото повече сме си поспали на предишната вечер, толкова по-голямо желание за секс ще имаме на следващата. И сили, разбира се. Сили и за малко разнообразие в спалнята, а не все за традиционната поза.

Съществува и обратната зависимост - колкото повече секс правим, толкова по-добре ще спим, защото се редуцира стресът, и заспиването е по-лесно. Така че, всичко е в нашите ръце.

Водата

Водата е горивото за клетките, те не могат да функционират правилно без нея. Колкото повече вода пием, толкова по-добро е и транспортирането на кислород между клетките.

Това от своя страна подобрява и кръвообращението. А колкото повече кръв достига до ерогенните ни зони, толкова по-лесно се възбуждаме и стигаме до оргазъм. 

Снимка 398110

Източник: iStock

Добрата вътрешна хидратация е от съществено значение и за това дали дамите се нуждаят от лубрикант или не. Дехидратацията при мъжете пък се свързва с еректилната дисфункция. И един бонус - когато пием повече вода, не миришем толкова неприятно, ако се изпотим.

Вечерите навън

Те често се превръщат в прелюдия към гореща вечер, дори и да сме във връзка от дълги години, а не пресни гаджета. Каква е причината ли? Най-прозаичната - че любовта минава през стомаха. А когато храната сме си сготвили храната сами, е още по-добре, пише Daily Mail.

Високите токчета

Те са фетиш за много мъже, а много дами са луди по тях, защото ги карат да се чувстват по-уверени и по-секси. Но, оказва се, красивите обувки могат по-скоро да навредят на сексуалния живот на една жена.

Снимка 398101

Източник: iStock

Колко време е нужно на мъжете от оргазъм до оргазъм

Колко време е нужно на мъжете от оргазъм до оргазъм

Може да отнеме от няколко минути до няколко дни

Носенето на високи токчета цял ден оказва влияе върху възможността за изпитване на върхово удоволствие. Това се дължи на измененията в тазовата арка, които настъпват вследствие на този тип обувки и промяната в стойката заради тях. А тези изменения влияят на контракциите на мускулите в малкия таз, които се получават по време на оргазъм. И силата на оргазма просто намалява...