Спор няма - кухненските уреди и джаджи са създадени да ни улеснят при готвене. Но пък изобщо не е нужно да притежаваме всички, за да жънем успехи в кухнята.
А някои се използват толкова рядко, че ако досега не сме ги купили, не сме сгрешили.
Сезонът на пролетните разчиствания е точно времето, в което да освободим място в шкафа и да заменим непотребните уреди само с най-необходимите.
Източник: iStock
Разбъркай това
Освен че за производството на дървени лъжици се сече природен ресурс, те са и непрактични. Захабяват се бързо, трябва да са винаги на сухо, за да не загният, а и няма как да ги сложим в съдомиялната.
Източник: iStock
Силиконовите шпатули биха ни улеснили доста повече в кухнята, тъй като са по-малко капризни, много по-издръжливи, подходящи са за миене в машината, а и няма да издраскат съдовете.
Повече място в шкафа
Стандартните рендета с четири страни заемат излишно място. А трябва и да си признаем, че най-често използваме тази с едрите дупки.
Източник: iStock
Може да заложим на едностранните. Те са не само също толкова ефективни, но и по-удобни за ползване.
Като шеф-готвач
Колкото и добре да действат по предназначението си, пресите за чесън всъщност са напълно излишни.
Източник: iStock
Всеки нож би наситнил чесън не по-зле от тях. А ако решим да заменим пресата с шеф-готварски нож, него бихме могли да използваме за прецизното нарязване и на куп други продукти.
Дръж здраво
Добре трябва да се замислим дали силиконовите ръкохватки си заслужават инвестицията - дори и да сме ги сложили, вероятността да изгорим ръцете си е голяма.
Източник: iStock
Можем да си спестим болката и неприятното преживяване, като вместо тях ползваме обикновени памучни кухненски кърпи.