В началото на миналата година Netflix отбеляза сериозен спад в броя на абонатите си, но през третата четвърт на 2022 г. видео платформата успя двойно да надскочи прогнозите си за нови абонати и да се върне към период на растеж. 

Netflix, Nike Training Club и новото партньорство на двете компании

Как Nike и Netflix ще ни карат да отслабваме през 2023 г.

Точно навреме за преяждането

Компанията въведе и нови абонаментни планове, което очевидно спомогна за стабилизирането ѝ, а сега предвижда и още промени, които доста ще затегнат правилата за абонатите. 

Един от големите проблеми за Netflix винаги е била възможността потребителите нерегламентирано да споделят профила си с близки, роднини и приятели, като по този начин се избягва плащането на допълнително абонаменти. 

Снимка 605022

Източник: iStock

От няколко дни обаче в правилата за ползване на Netflix има нови клаузи, които целят да адресират именно този проблем. 

Занапред платформата ще въвежда все по-строги процедури по верифициране на профилите и ползването им само от точно определен адрес. 

За целта Netflix ще записва и следи IP-то, през което достъпваме платформата, както и ID номера на устройството, през което това се случва. 

Снимка 605023

Източник: iStock

Нещо повече - компанията вече ще може да създава нещо като профили на поведение за всеки потребител според това какво и как той прави в платформата за видео съдържание. 

Ще е необходимо също така от време на време да преминаваме през процес на верификация, за да потвърждаваме определени детайли за себе си. 

Squid Game, риалити шоуто по хитовия сериал на Netflix и обвиненията на участници за условията в него

Пострадаха ли хора в риалитито по Squid Game

Какво споделят участници

Промяната ще засегне всички, които към момента споделят профила си или ползват чужд такъв, за да гледат безплатно, но ще се отрази и на хората, които пътуват често или ползват VPN услуги с променящи се IP адреси.