Този уикенд, 6 и 7 април, Фестивалът за азиатска култура AnimeS Expo се завръща в София със своето 14-о издание. С всяка година събитието става по-мащабно и се радва на все по-голям международен интерес. И този път ни очакват много приятни изненади.

"Горд съм, че всяка година успяваме да се разрастваме, да добавяме все повече интересни зони и да привличаме вниманието на световната косплей сцена към нас", казва организаторът на AnimeS Expo Михаел Сладкаров.

Снимка 415678

Източник: AnimeS Expo

Традиционно случващото се по време на фестивала е свързано с аниме, манга, косплей, гейминг, к-поп. В програмата са включени музикални събития, прожекции, образователни дискусии, спортни активности, както и томболи с награди.

AnimeS Expo 2019 ще има 14 специални госта, трима от които (TinYasuo, Sophie и Liza) ще влязат и в ролята на почетно жури в състезателния формат. 

TinYasuo

Източник: AnimeS Expo

TinYasuo

И тази година по време на фестивала ще се проведат квалификациите за световното по косплей в Япония. Победителите ще получат възможността да посетят Страната на изгряващото слънце и да представят страната ни. Не по-малко интересна е и груповата квалификация за Clara Cow's Cosplay Cup в Ротердам.

Снимка 415679

Източник: AnimeS Expo

Останалата част от международните гости ще участват в любителската част от AnimeS Expo 2019. В нея всички желаещи геймъри ще могат да изпробват уменията си в компютърните, конзолните и настолните игри. Ще има и зона за 3D виртуалност, както и за Free Play Trading Card Game.

Но турнирът по League of Legends предизвиква най-големия интерес. Затова и тази година е в два формата - 5v5 и 1v1, а за победителите са осигурени големи награди. Ще се проведат турнири и по OSU! и Fortnite, а всички желаещи могат да тестват уменията си в Yu-Gi-Oh!, Dragon Ball Super Card Game, Cardfight!! Vanguard, Universal Fighting System и Pokemon TCG.

Julia Myuri

Източник: AnimeS Expo

Julia Myuri

Новото тази година, което отличава AnimeS Expo 2019 от предишните издания, е, че събитието ще продължи и през цялата нощ на събота срещу неделя. Това време е отредено за техно парти с хардкор DJ, който ще се погрижи за доброто настроение на присъстващите. Tha Playah пристига за първи път у нас и обещава незабравими емоции.

Още една изненада на тазгодишното издание на AnimeS Expo е и Наталия Гуркова. Красивата Мис България ще надникне зад кулисите на фестивала, а ние ще можем да наблюдаваме случващото се от нейната гледна точка във фейсбук страницата на проекта Те са! - специалното интервю.

AnimeS Expo 2019 ще се проведе на 6 и 7 април в зала Универсиада. Пълната програма можем да намерим във Facebook страницата на събитието, а билетите са в продажба онлайн на цени от 20 (еднодневен) до 90 лева (ВИП билет).