През 80-те години дълбоко в британската провинция в градче, наречено Маршууд, живели двама фермери. Честно казано, не знаем дали господата не са живи и днес.
В разгара на едно знойно лято се разразил спор между двамата за това в чий двор расте по-висока коприва.
Така двамата решили да се се обложат, че този, чиято коприва е по-ниска в края на лятото, ще изяде най-дългия стрък от растението в двора си.
Източник: iStock
И така се родило може би най-болезненото първенство по надяждане в историята на човека. До ден днешен ежегодно стотици зрители и десетки участници се стичат към селцето в графство Дорсет, за да видят как изглежда болката от близо.
Истината обаче е, че яденето на коприва може и да не е толкова болезнено, ако човек има правилната техника. Майсторите в спорта знаят как със зъби и пръсти да преборят боцкащите влакна по копривата още преди да са я сдъвкали, така че почти не усещат болка.
От кадрите от Световното през 2017 г. научаваме пък, че ако не сме се справили със зъби и пръсти, бирата със сигурност помага за болката.
Това някак ни мотивира да пробваме и ние.