Да работим като фрийленсъри в креативната индустрия ни звучи като мечта - интересни клиенти, свобода на действие, пътуване, вълнуващи срещи и предизвикателни проекти.

Всички тези аспекти на свободната професия са наистина страхотни, но са обвързани и с огромно количество комуникация, ежедневен поток от стотици файлове, които изискват вниманието ни - снимки, клипове, текстове, продукти. И всички се борят за времето ни.

Хубавото е, че през 2020 г. разполагаме с технологии, които не просто ни позволяват да вършим подобна дейност, без да прегаряме, но правят работата истинско забавление.

Затова и бяхме изключително развълнувани да изпробваме как новите Samsung Galaxy Note 20 Ultra, Buds Live и Watch 3 могат да подобрят дейността ни и да ни помогнат да отделяме повече време за значимите неща.

Това не е работа, а удоволствие

Наместваме се в местен коуъркинг център и започваме да разтоварваме мейла си. Там ни чакат текстове, които трябва да редактираме, презентации, които трябва да завършим, и една шепа съобщения, които да изпратим.

Грабваме S Pen и започваме.

Снимка 497247

Източник: lifestyle.bg

В нито един момент не ни се налага да преминем към лаптопа и след 30 минути започваме да се чудим защо изобщо сме го взели.

Успяваме да отворим и обработим всичко, но усещаме, че се заиграваме с писалката, просто защото ни изкушава да сме детайлни в бележките и по-артистични от обикновено. Драскаме директно върху екрана, а корейският флагман чете грозния ни български ръкопис без проблем и го подрежда в равни параграфи.

Снимка 497248

Източник: lifestyle.bg

Добавяме снимки, кълцаме клипове и в някакъв момент получаваме известие за видео среща, което светва яркия циферблат на Galaxy Watch 3. Предпочитаме да потвърдим присъствието си през него. Не че не можем да го направим и през телефона, но прецизната, въртяща се рамка и страхотният екран са така примамливи за пръстите.

Мятаме бързо няколко имейла и сядаме за видео среща. Няма нужда да се затваряме в кабина или в отделна зала, защото в ушите ни са Galaxy Buds Live.

Снимка 497249

Източник: lifestyle.bg

С тях няма шум нито за нас, нито за хората, с които разговаряме, както и за тези в пространството наоколо. Ако решим, можем да чуваме и останалите в офиса - като направим нужната настройка в Samsung Wearable. Чуваме събеседниците си перфектно и в двата случая, но повече се радваме на това как ги виждаме в 6.9-инчовия екран.

Най-много го оценяваме, когато идва време да починем и се отдадем на видеа в YouTube. Овалният екран на Note 20 Ultra е просто ненадминат за гледане на видео съдържание, сякаш държим малък кино екран, а не телефон. И така почивката ни неочаквано става по-дълга.

Снимка 497250

Източник: lifestyle.bg

Игрите търпят същите коментари, защото мощният процесор осигурява безупречна гладкост и динамика.

Почивката е креативен процес

Работният ден се изнизва и отиваме на изложба, където намираме дигитален художник и решаваме, че това е моментът да тестваме S Pen и креативния потенциал на Note 20 Ultra с пълен размах.

В рамките на 20 минути художникът успява да прерисува реална изложбена картина на телефона и признава, че е стъписан от възможностите на флагмана - най-вече от 120-херцовия екран и ултра-бързото взаимодействие със S Pen.

Снимка 497251

Източник: lifestyle.bg

Всички наоколо се събират да видят какво се случва и започват да питат дали телефонът вече е в България. "Да, има го и на родна почва", отговаряме и започваме да снимаме картини, след което разпращаме видеа и снимки на присъстващите. За тези, които нямат телефон с Quck Share, бързо пускаме линкове за Google Drive, защото интеграцията с всичко на Google е просто забележителна.

Galaxy Watch 3 ни съобщава с деликатна вибрация, че днес най-вероятно сме се поизморили доста и е най-добре да помислим за вечеря - страхотна възможност да тестваме филтъра за кулинарни снимки в Note 20 върху порция прясна паста в близкото бистро.

Снимка 497252

Източник: lifestyle.bg

Часовникът остава с нас дори и през нощта, защото нямаме търпение да проследим качеството на съня си, а утре ще го вземем с нас на разходка в природата, за да видим дали зеленината ще рефлектира в нивата на кислород в кръвта ни. А и е удобен за управление на Spotify в случаите, когато Note 20 Ultra e в джоба ни и се катерим по скали.

В почивния ден сме с приятели и поемаме към "Божия мост" до Враца, където изпробваме панорамния режим на телефона, за да правим подобни забавни снимки, като тази долу. При нея светлината е слаба, защото сме в пещера, но качеството все пак е безкомпромисно.

Снимка 497253

Източник: lifestyle.bg

Като създатели на визуално съдържание, Single Take режимът и фините настройки на видео заснемането (бленда, ISO, контраст и т.н.) са екстрите, които най-често ползваме и с които осезаемо спестявахме десетки минути настройки и обработка. Друг е въпросът, че Note 20 Ultra напълно замества тежката ни камера, а това е важно, когато сме в движение.

Снимка 497255

Източник: lifestyle.bg

Завършваме почивката с медитация на скала, за която отново ползваме часовника и Buds Live. Високото качество на звука ни позволява да слушаме т.нар. бинарни честоти, които успокояват ума, но са непосилни за някои модели слушалки, заради специфичната си честота. С Buds Live се потапяме дълбоко в тях и за момент забравяме, че в ушите ни има "бобчета".

Спокойни сме и нямаме търпение да метнем снимките от деня в социалните мрежи. Работата за седмицата е свършена, почивката е на ниво. Това беше една ултра седмица.