Идеята за автономни летящи таксита и градски транспорт във въздуха вече не ни изглежда толкова нереалистична, колкото преди няколко години. Причината е проста - вече сме виждали прототипи на тези превозни средства и е въпрос на време да ги видим и в действие, над главите ни.

Египет, пирамидите в Гиза, ресторантът 9 Pyramids Lounge и плановете за реновация

Пирамидите не са това, което бяха

Още една причина да ги посетим

Разбира се, у нас тези действителност няма да дойде толкова скоро, но в други европейски страни вече си правят планове как максимално ефективно да оползотворят летящите коли. И идеята на базираното в Рим архитектурно студио Giancarlo Zema Design Group определено ни допада.

То е известно със своите нестандартни проекти, които печелят голямо одобрение още на ниво идея. А поредният, който носи името Vertiports, е съвместно с китайската компания за дронове EHang Holdings.

Концепцията за изцяло ново преживяване включва полет с автономно такси до 30-метрови кули, върху които са разположени площадка за кацане, кафене, чакалня и луксозен ресторант от 200 кв.м. с панорамна гледка пък природата наоколо.

Цялостната визия е вдъхновена от дървото баобаб, а конструкцията ще бъде от дърво и стомана. Всяка кула е напълно автономна и захранвана от зелена енергия от слънчевите панели на покрива, които ще зареждат и такситата.

Летящи таксита, Лос Анджелис, Maker и новата мрежа за градска въздушна мобилност (UAM)

Градският транспорт на бъдещето е във въздуха

И естествено е на ток

Конкретното местоположение на тази атракция в Италия все още не е известно, очакваме с нетърпение да го разберем. Ясно е обаче, че след като туристите се насладят на уникалното си преживяване в ресторанта, автономното такси ще ги връща в хотела. А плановете са подобни места да изникнат и в други части на света, предава Daily Mail.