Убедени сме, че всеки е попадал на стотици различни тестове за интелигентност, също както сме убедени, че е пробвал и поне половината от тях. Според Mirror обаче има един много кратък и бърз тест за интелигентност. Той може и да се състои само от три въпроса, но дава безупречни резултати за това какво е нивото ни.

Децата, зеленината, природата и как те влияят на тяхната интелигентност

Влияе ли зеленината на интелигентността на децата

Зелено бъдеще за всички

Първоначално тестът е бил част от проучване, публикувано през 2005 г. от професор Шейн Фредерик от Масачузетския технологичен институт. В него взели участие над 3000 човека, включително студенти от Харвард и Йейл. Едва 17% от участниците обаче са успели да отговорят вярно и на трите въпроса.

Според професора, задачите всъщност са много прости по смисъл, но за да отговорим правилно, трябва да не бързаме с отговора, който първо ни идва наум, защото той всъщност е грешният.

Снимка 338831

Източник: iStock

А ето ги и самите въпроси.

  1. Една бухалка и една топка струват общо 1.10 долара. Колко струва топката, ако бухалката е по-скъпа с 1 долар?
  2. Пет машини за пет минути изработват пет продукта. Колко време е необходимо на 100 машини да изработят 100 продукта?
  3. В едно езеро растат водни лилии, като тяхното количество се удвоява ежедневно. За да покрият цялото езеро, са им нужни 48 дни. Колко дни са необходими, за да покрият половината от езерото?
Снимка 377513

Верният отговор на първия въпрос е пет цента. На втория въпрос е пет минути, а на третия - 47 дни. Абсолютно сме убедени, че колкото и лесни да ни се струват въпросите в началото, малко са хората, успели да отговорят и на трите правилно.