Въпреки забраните, наложени от САЩ, които силно афектираха бизнеса на Huawei със смартфони, китайската компания отказва да се предаде и продължава да бъде оптимистично настроена.

Ще може ли Huawei да създава смартфони в бъдеще

Ще може ли Huawei да прави смартфони в бъдеще

Ситуацията за китайската марка се влошава

Huawei загуби отношенията си с ключови производители на чипове за телефони и възможността да разчита на Android, но пък смело заяви, че ще развие собствената си оперативна система за телефони, върху която така или иначе работи от известно време.

Това начинание обаче най-вероятно е обречено на провал, ако трябва да съдим по думите на бившия главен технологичен директор на Mozilla Андреас Гал.

Господин Гал заяви в интервю за Business Insider, че подобен проект е "изключително предизвикателен" и може би невъзможен.

Huawei подготвя собствена алтернатива на Android

Huawei подготвя собствена алтернатива на Android

Ще успее ли компанията да пусне новата система навреме

Причината за това не е в невъзможността на Huawei да създаде работеща и завършена оперативна система, а във факта, че ще е безумно трудно да се създаде екосистема от приложения, които работят с нея.

Към момента потребителите на Android могат да избират от над 2.1 милиона приложения, които Huawei няма как да копира за собствени облаги. Интегрирането дори на малка част от тези приложения с потенциалната система на Huawei също ще е извън възможностите на китайския гигант.