След неколкократно отменяне на официалния дебют на Huawei P50, който трябваше да се появи през пролетта, а след това в началото на юни, компанията все още не разполага с дата за излизането му.

HarmonyOS, Huawei и може ли новата операционна система да измести Android

Може ли HarmonyOS на Huawei да измести Android

HarmonyOS е достъпна за всички телефони с Android

Възможно е обаче подобна, ако не и по-лоша съдба, да сполети предстоящите Mate 50 модели, които според традицията на компанията до момента, би трябвало да излязат през есента. 

Уви, наскоро в китайските медии се появиха сведения, че е много възможно Mate 50 не просто също да закъснее, но и изобщо да не се появи на пазара. 

Снимка 502010

Източник: Huawei

По-рано през годината плъзнаха слухове, че въпросните модели от Mate серията най-вероятно ще бъдат забавени, също както Р50, но не се дискутираше пълна отмяна на дебюта им. 

Новите разкрития около Huawei не дават яснота относно причините за случващото се с Маte 50, но е разумно да заключим, че трудностите идват от продължаващите рестрикции, наложени върху търговията на Huawei от страна на САЩ през 2019 г. 

Като добавим към тази картина недостигът на чипове и компоненти, който засяга цялата технологична сфера, ситуацията за Huawei никак не изглежда розова. 

Снимка 502013

Източник: Huawei

Преди няколко месеца дори чухме, че има шанс Huawei тотално да отмести фокуса си от смартфоните, особено след като се раздели с Honor. 

Компанията обаче отрече тези твърдения, а съвсем наскоро с пускането на официалното видео за Р50 обяви, че прави всичко възможно, за да ускори производството на новата Р серия. 

Huawei P50 Pro, HarmonyOS и първи впечатления от новия флагман

Най-големият сензор на камера в телефон на пазара

Huawei P50 Pro е вече факт

Към момента можем само да гадаем не само кога, но и дали ще видим нови модели от китайския телеком.